fbpx

Orvos-kozmetikai kezelések nyárra

Szerző: | 2022. 05. 3.

Sokan hiszik, hogy az erős napfény miatt nyáron nem végezhetnek komolyabb arckezeléseket – a lézer, kémiai hámlasztás és a ZO skin ugyanis valóban nem ideális ebben az időszakban – de szerencsére az orvos-kozmetika nem hagy cserben minket. Az alábbi három modern eljárás nemcsak hatásos, de nyáron is biztonságosan végezhető és csak a fényvédelemre kell ügyelnünk a kezelések után.

Hydra Touch H2

Az orvos-kozmetika egyik leginnovatívabb kezelése a Hydra Touch, amely komplex problémákra kínál megoldást és hatékonyan tartja fiatalon a bőrt. A Hydra Touch rendszer kíméletesen – és fájdalommentesen – tisztít és táplálja az arcbőrt, így minden korosztálynak és bőrtípusnak remek választás. A hydrodermabráziós bőrmegújító kezelés tűszúrás-mentes és nem invazív, így nyáron is végezhető.

Mire jó a Hydra Touch?

• Hatékony bőr- és pórustisztítás
• Elhalt hámsejtek, faggyú, szabadgyökök eltávolítása
• Mitesszerek (komedók) és bőrparazták eltávolítása vákuummal
• Bőrlégzés és vérkeringés fokozása, bőrtextúra javítása
• Aktív oxigén és szabadgyökök eltávolítása hidrogéndús vízterápiával
• Gyulladáscsökkentés és hidratálás
• Bőrtónus-kiegyenlítése és apró ráncok minimalizálása
• Öregedésgátló és lifting hatás

A Hydra Touch hatásos a mitesszerek, akné és eltömített pórusok tisztítására, illetve tápláló hatóanyag-bevitelre a bőr mélyebb rétegeiben, így remek anti aging kezelés. Kortól és bőrtípustól függetlenül mindenkinek ajánlott, aki hatékony, de kíméletes módon szeretné megszabadítani bőrét a szennyeződésektől, csökkenteni bőrhibái megjelenését és értékes hatóanyagokkal mély-táplálni arcbőrét.

Carbon peel

Akit zavar zsíros, pattanásos bőre, esetleg aknés hegei, mitesszerei vannak, vagy csak lelassítaná az öregedés folyamatát, de nem szeretne frakcionális lézer kezelést – mert fél tőle vagy nem tud egy hétig lábadozni – annak ajánljuk a Carbon Peel kezelést.

Mire jó a Carbon Peel?

  • Zsíros, pattanásos bőr
  • Tág pórusok
  • Pigmentációs vagy hyperpigmentációs színegyenetlenség
  • Finom ráncok minimalizálása
  • Akné és aknés hegek minimalizálása

Hollywood Peel néven is ismert ez a kezelés, amely gyengéd, mégis több bőrproblémára kínál megoldást, az eredmény pedig felfrissült, egyenletes és sima arc. Külön előnye, hogy kezelés után lábadozási idő nélkül, azonnal visszatérhetünk mindennapi teendőinkhez.

Hogyan történik a kezelés?

A megtisztított bőrre carbon-krémet kenünk, melynek finom szén-szemcséi bejutnak a bőr pórusaiba. Ezután a szakember YAG lézergép speciális fejével végigpásztázza a fekete szénmaszkkal bekent bőrfelületet. A nagy intenzitású lézerfényt a fekete carbongél elnyeli, így a krém a villanás hatására egy pillanat alatt elporlik a pórusokból, eltávolítva – azaz „kirobbantva” – onnan a felesleges faggyút, aknét okozó baktériumokat és elhalt hámsejteket. Az eredmény tiszta, gyulladásmentes bőr és összehúzott pórusok.

A Carbon peel minden bőrtípusra ajánlott és sokféle problémára kínál megoldást az arc, nyak és dekoltázs területén. A legjobb eredményt a zsíros bőr, mitesszerek és tág pórusok csökkentésében érjük el.

Vivace

A Vivace a rádiófrekvenciás mikrotűs bőrfiatalító eljárások legújabb generációja. Ez a minimálisan invazív kezelés serkenti a kollagén természetes termelődését a bőrben és a kötőszövetben, igazoltan hatékonyan csökkenti a ráncok számát és mélységét, valamint feszesíti és tonizálja az arcot, a nyakat és dekoltázst.

Mire jó a Vivace?

Az ajaknagyobbítás során gyakran alakul ki átmenetileg duzzanat és bevérzés, így közvetlenül a kezelés után még pár napig az ajkak jóval nagyobbnak tűnnek, mint az elvért eredmény. Ettől nem kell megijedni, hiszen a duzzanat megszűnte után nyerik el az ajkak a végső formájukat. A duzzanat óránként 10 percig tartó jeges borogatással pár nap alatt megszüntethet. Esetenként fájdalomcsillapító gyógyszer, antibiotikum vagy antivirális szer szedése is szükségessé válhat. Pár napig tanácsos a rágózást mellőzni, mivel az fokozhatja a duzzanat mértékét. Négy-öt nappal már a megszokott rend szerint végezheti aktivitásait. Enyhe duzzanat egy-két hétig is eltarthat.

A Vivace egy kollagén indukciós terápia mikrotűk és többszintű rádiófrekvencia segítségével. A helyileg érzéstelenített bőrre helyezett steril mikrotűk mikroszkopikus csatornákat, mikrosérüléseket hoznak létre a bőr mély dermális rétegében, az elektródák elektródák kétpólusú energiát juttatnak a dermisz mélyére.
Ezek a sebgyógyító mechanizmusok elősegítik a bőr feszességét biztosító kollagén, és rugalmasságát adó elasztin termelődését, a rádiófrekvencia pedig biztosítja a kollagéntermelés beindításához szükséges hőenergiát, amely igazoltan feszesebb, fiatalabb megjelenésű bőrt eredményez.
Nem kell tehát lemondanunk az orvos-kozmetikai kezelésekről a napfényes hónapokban sem, kérje ki szakember tanácsát, hogy az ön bőrének melyik innovatív kezelést javasolja és ragyogjon nyáron is!


    Kapcsolódó bejegyzések

    Rosacea tények

    Rosacea tények

    A rosacea a felnőttek körében világszerte gyakran előforduló, jóindulatú, pattanásszerű, krónikus gyulladásos bőrbetegség. A rosacea az életminőséget eltérő módon befolyásolja attól függően, hogy mennyire aktív az állapot és milyen súlyosak a tünetek, illetve a beteg mennyire képes azokat tolerálni.

    Mi a Melanoma Malignum?

    Mi a Melanoma Malignum?

    A melanoma, a bőrrák legsúlyosabb típusa, a melanint – a bőr színét adó pigmentet – termelő sejtekből (melanocitákból) alakul ki. Melanoma kialakulhat a szemben is, és ritkán a testen belül is, mint például az orrban vagy a torokban.

    ZO® Skin csomagok ajándékkal – lejárt

    ZO® Skin csomagok ajándékkal – lejárt

    A ZO® Skin Health célja, hogy helyreállítsa a bőr természetes funkcióit, hogy megalkossa és fenntartsa az egészséges, életteli, szép bőrt, legyen szó az arcról vagy a test más területeiről.

    Szemkörnyék kezelés

    Szemkörnyék kezelés

    Az arcszobrászat technikájának lényege, hogy a teljes arcra fókuszál és nem a részletekre. Nem egy-egy ráncra, hanem az egész arc fiatalos volumenének visszaállítására koncentrál. A kor előrehaladtával arcunk veszít tónusából, bőrünk petyhüdtebbnek tűnik, vonásaink fiatalos formája, feszessége elvés…