fbpx

Frax-Sculpt kezeléssel hatékonyan a ráncok ellen

Szerző: | 2019. 03. 23.

Nagyon sokféle injekciót és töltőanyagot használnak az orvosi esztétikában. Vannak úgynevezett neuromodulátorok (Botox, Dysport és Xeomin), hialuronsavas töltőanyagok, mint például a Juvéderm, Restylane, és vannak olyan speciális kollagén-stimuláló töltőanyagok is, mint a Sculptra vagy a Radiesse. Ezek mikroszkopikus részecskéket tartalmaznak, amelyek arra késztetik a szervezetet, hogy új kollagént hozzon létre, ami által a bőr simább és feszesebb lesz.

Az azonnali hatást eredményező ráncfeltöltő anyagokkal szemben a kollagénstimuláló töltőanyagok hatása lassabban alakul ki, azonban hosszabb ideig tart, és az általuk képződött új szöveti volumen a lágy szöveteket ténylegesen felemeli, ezáltal csökkentve a ráncok számát és mélységét. A kollagéntermelés beindulását lényegében egy, a beadott anyagra kiváltott immunreakció hozza létre, amely hatására a kezelt terület a megnövekedett kollagén és kötőszöveti állomány hatására belülről lassan kiemelkedik.

Az orvosok az eddigi injekciós kezelés mellet mostantól már helyileg is használhatják a Sculptra-t a frakcionált CO2-lézeres bőrfiatalító kezelésekkel együtt. Ezáltal anélkül tudják stimulálni a bőrben a kollagéntermelést, hogy ténylegesen befecskendeznék a hatóanyagot. Igen, ennél a kezelésnél nem szűkséges a tű használata! Ez a módszer azért működik ilyen jól, mert a lézersugár a bőr felszínén apró égési sérüléseket hoz létre, amik tulajdonképpen megfelelnek egyfajta mikro-csatornáknak vagy apró nyílásoknak. Ezek a kezelés után kb. 2,5 percig vannak nyitva és rajtuk keresztül kisebb vákuumszerű szívóerő alakul ki, ami a bőrre juttatott Sculptra-t beszippantja. A Sculptrának különböző méretű részecskéi vannak és a legkisebb részecskéi be tudnak hatolni ezekbe a csatornákba.

Ez a módszer azonban nem minden esetben alkalmazható, mert más típusú töltőanyagoknak túl nagyok vagy pedig túl nyúlósak és ragadósak a molekulái ahhoz, hogy bejussanak a bőrben lévő mikro-csatornákba. Eddig leginkább csak a vérlemezkékben gazdag plazmát (PRP) alkalmazták ezzel a módszerrel.

A Sculptra technikailag nem egy töltőanyag (még, ha annak is kategorizálják), hanem a kollagén termelését stimuláló anyag, aminek hatására megnő a kollagént előállító sejtek aktivitása és a bőrben lévő kollagén mennyisége. Jelenleg még nincsenek hivatalosan az FDA által jóváhagyott eredmények, amelyek igazolják ennek a módszernekl a hatékonyságát, de ugyanazon elven működik, mit amikor a bőr alá fecskendezik. Amikor a Sculptrát a szokásos módon injekcióval adják be, akkor kollagén termelődik az irha réteg alatt, ami így növeli azon területek térfogatát, amik az öregedés során volument veszítenek. Annak ötlete, hogy lézeres bőrfiatalítás során alkalmazzák, onnan fakad, hogy a Sculptra a bőrbe jutva stimulálja a kollagén termelését és így a bőr feszesítése révén csökkenteni képes a ráncosodást. Amikor a bőr alá befecskendezzük, az túl mély, ahhoz hogy a felületes finom ráncokra hatással legyen. Ezzel a módszerrel azonban a bőr felső részét is kezelhetjük, ahol ezek a felületes ráncok előfordulnak.

Ez a kezelés hatékonyan alkalmazható a pattanás után visszamaradt hegekre, valamint a száj és a szem körül kialakult ráncokra. A gyógyulási idő attól függ, hogy mennyire volt erőteljes a lézeres kezelés. Az orvossal való megbeszélés után dől el, hogy az kinek mi lenne a legjobb.


    Kapcsolódó bejegyzések

    Rosacea tények

    Rosacea tények

    A rosacea a felnőttek körében világszerte gyakran előforduló, jóindulatú, pattanásszerű, krónikus gyulladásos bőrbetegség. A rosacea az életminőséget eltérő módon befolyásolja attól függően, hogy mennyire aktív az állapot és milyen súlyosak a tünetek, illetve a beteg mennyire képes azokat tolerálni.

    Mi a Melanoma Malignum?

    Mi a Melanoma Malignum?

    A melanoma, a bőrrák legsúlyosabb típusa, a melanint – a bőr színét adó pigmentet – termelő sejtekből (melanocitákból) alakul ki. Melanoma kialakulhat a szemben is, és ritkán a testen belül is, mint például az orrban vagy a torokban.

    ZO® Skin csomagok ajándékkal – lejárt

    ZO® Skin csomagok ajándékkal – lejárt

    A ZO® Skin Health célja, hogy helyreállítsa a bőr természetes funkcióit, hogy megalkossa és fenntartsa az egészséges, életteli, szép bőrt, legyen szó az arcról vagy a test más területeiről.

    Szemkörnyék kezelés

    Szemkörnyék kezelés

    Az arcszobrászat technikájának lényege, hogy a teljes arcra fókuszál és nem a részletekre. Nem egy-egy ráncra, hanem az egész arc fiatalos volumenének visszaállítására koncentrál. A kor előrehaladtával arcunk veszít tónusából, bőrünk petyhüdtebbnek tűnik, vonásaink fiatalos formája, feszessége elvés…