fbpx

Miért használnak botoxot egyre többen az Y generáció tagjai közül?

Szerző: | 2019. 02. 27.

Manapság egyre több fiatal veti magát botox kezelés alá. Az Amerikai Esztétikai Plasztikai Sebészeti Társaság szerint a 19 és 34 éves korosztályban 41%-al nőtt a botox kezelések száma 2011 és 2015 között az Egyesült Államokban. Ennek okai elsősorban a következők:

A közösségi média nyomása

A vizsgálat szerint, a közösségi médiában megjelenő bejegyzések befolyásolják a legtöbb fiatal döntését abba az irányba, hogy botox kezelésben részesüljön. A tökéletes „szelfi” készítése már megszállottságá vált az embereknél, ezt néha „szelfi kultúra”-nak csúfolják. Ezek a képek egyes embereknek annyira fontosak, hogy akár a saját életüket is kockáztatják. (Igen, sok ember veszti életét aközben, hogy magát fényképezi veszélyes helyzetekben).

Egy forrás szerint, az Y generáció tagjai, körülbelül 25,700 szelfit csinálnak életükben és hét percet áldoznak egy kép készítésére átlagosan, vagy egy héten egy órát töltenek azzal, hogy fotózkodjanak, megvágják a képeiket, filtereket tegyenek rá, majd kiposztolják azokat.

Ez a szelfi őrület egy piaci rést hozott létre a kozmetikai közösséggel is. Most már vannak szelfi-inspirált plasztikai sebészeti beavatkozások, beleértve a FaceTime arcliftet, ami egy olyan beavatkozás, ami eltünteti a zsírt a nyak alól, hogy jobban nézzenek ki a telefon képernyőjén.

Nem ez az egyetlen generáció, akik jól akarnak kinézni például a FaceTime-on. Ezek a beavatkozások népszerűek még azoknál az üzletembereknél is, akik a legjobb formájukat szeretnék hozni a videokonferenciák közben.

Segíthet megelőzni a ráncok megjelenését

Ugyan még hivatalosan nincs eldöntve, de néhány orvos javasolja a botoxot, mint megelőző kezelés. A logikája az, hogy a rendszeres botox injekció hatására a ráncokat létrehozó izmok bénításával megelőzhető, hogy később kevesebb ránc alakuljon ki.

Egy kutatásban, ahol egypetéjű ikreket vizsgáltak, az egyik iker rendszeresen kapott botox injekciót 13 éven keresztül, míg a másik nem. A képek, amik 10-15 évvel később készültek, bizonyította, hogy az ikerpár azon tagja, aki részt vett a botox kezelésben, a bőre sima, fiatalos maradt, míg a másikon észre lehet venni a természetes öregedési jeleket. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a hosszú távú botox kezelés megakadályozza a tartós ráncok kialakulását.

Megelőzés és kezelés egyben? Igen!

Az idő előtti öregedést kezeli

A legtöbb embernek nincs szüksége botoxra, amíg az első öregedési jelek meg nem jelennek az arcon. Ez általában az emberek 30-as, 40-es éveiben következik be, de néhány embernél sokkal hamarabb is megjelenhetnek.

Az idő előtti öregedés általában a napsugárázás, dohányzás vagy egyéb élvezeti cikkek rendszeres használatának köszönhető, de ebből a szempontból a genetikai adottságok is szerepet játszanak. Hatásukra felgyorsul a bőr feszességét meghatározó kollagén lebontása, így a vártnál korábban jönnek létre ráncok. Ezek kezelésében a hidratáló krémek segíthetnek egy kicsit, de ez valószínűleg nem elegendő a tökéletes megjelenéshez.

A botox segítségével kezelhetők ezek a korai öregedési jelek úgy, hogy ellazítja a ráncok kialakulásában szerepet játszó izmokat, így a bőr sokkal puhább és simább lesz.

A dermális töltőanyagok ugyancsak hozzájárulhatnak a jobb megjelenéshez, mivel a ráncok alá fecskendezve kiemelik és eltüntethetik azokat.

Gyors, kényelmes és tartós

A többi sebészeti eljáráshoz képest, mint például az arcfelvarrás, a botox egy egyszerű és nem bonyolult beavatkozás, ami mindössze körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. Ez azt jelenti, hogy ebédidő alatt is gyorsan elvégezhető.

A gyors kezelési idő mellett hosszú távú eredményeket garantál ez a kezelés. Az egyszeri botox-kezelés hatása körülbelül 3-4 hónapig tart, így a tartós hatás eléréséhez az év folyamán csak három-négy beavatkozásra van szükség. A rendszeres kezelés pedig meghosszabbíthatja a fiatalos megjelenést. Mivel az Y generáció átlagosan 9 szelfit készít egy hét alatt, nem csoda ha azt szeretnék, hogy megjelenésük makulátlan maradjon a lehető leghosszabb ideig.


    Kapcsolódó bejegyzések

    Rosacea tények

    Rosacea tények

    A rosacea a felnőttek körében világszerte gyakran előforduló, jóindulatú, pattanásszerű, krónikus gyulladásos bőrbetegség. A rosacea az életminőséget eltérő módon befolyásolja attól függően, hogy mennyire aktív az állapot és milyen súlyosak a tünetek, illetve a beteg mennyire képes azokat tolerálni.

    Mi a Melanoma Malignum?

    Mi a Melanoma Malignum?

    A melanoma, a bőrrák legsúlyosabb típusa, a melanint – a bőr színét adó pigmentet – termelő sejtekből (melanocitákból) alakul ki. Melanoma kialakulhat a szemben is, és ritkán a testen belül is, mint például az orrban vagy a torokban.

    ZO® Skin csomagok ajándékkal – lejárt

    ZO® Skin csomagok ajándékkal – lejárt

    A ZO® Skin Health célja, hogy helyreállítsa a bőr természetes funkcióit, hogy megalkossa és fenntartsa az egészséges, életteli, szép bőrt, legyen szó az arcról vagy a test más területeiről.

    Szemkörnyék kezelés

    Szemkörnyék kezelés

    Az arcszobrászat technikájának lényege, hogy a teljes arcra fókuszál és nem a részletekre. Nem egy-egy ráncra, hanem az egész arc fiatalos volumenének visszaállítására koncentrál. A kor előrehaladtával arcunk veszít tónusából, bőrünk petyhüdtebbnek tűnik, vonásaink fiatalos formája, feszessége elvés…