Magyarországon is elérhető az egyetlen engedélyezett, biztonságos, megfelelő számú vizsgálattal igazolt hatású injekciós zsírbontó eljárás, amely nagy népszerűségnek örvend eredményessége miatt az USA-ban, és az európai országokban is.

Az Aqualyx intralipoterápia valódi zsírbontó eljárás a helyi zsírlerakódások kezelésére szolgál.

Az Aqualyx olyan mikro-zselatinos oldat, mely fokozatosan kibocsátott, biokompatibilis, felszívódó, zsírbontó dezoxikólsav hatóanyagot tartalmaz. Ez az epesav fajta természetesen is előfordul a szervezetben. A dezoxikólsav lebontja a zsírsejtek falát, a sejtekben lévő zsírsavak pedig így kiszabadulnak. A test nyirokrendszere elszállítja a felszabadult zsírsavakat a vénás rendszeren keresztül, és azok a májon át választódnak ki.

Számos klinikai vizsgálattal bizonyították biztonságosságát, és hogy az eddigi eljárásokkal szemben súlyos szövődmények (pl. szövetelhalás a foszfatidilkolin-kezeléskor) nem következtek be.

Kinek ajánljuk?

Aki gyorsan, tartósan akar megszabadulni helyi zsírfeleslegétől műtét nélkül.

Milyen területeken végezhető a kezelés?

A kezelést javallata, és a kezelés területei ugyanazok, mint a zsírleszívásnál.

Tulajdonképpen az áll vonala alatti területtől a térdig minden helyi zsírlerakódás kezelhető.

Leggyakrabban az alábbi területeken alkalmazzuk:

  • toka zsírfeleslegének megszűntetése
  • has
  • csípő
  • felkar zsírfeleslege
  • külső és belső comb
  • térd

Liposuzione 300x179

Hogyan történik a kezelés?

Előzetes vizsgálatot és megbeszélést követően a szükséges mennyiégű hatóanyagot speciális tűvel és  eljárással juttatjuk a zsírszövetbe, egyenletesen eloszlatva.

A kezeléshez fájdalomcsillapítót is alkalmazunk, ezért minimális fájdalommal jár.

Vékony, flexibilis tűvel  dolgozunk, így érjük el, hogy szemben a mezoterápiás technikákkal, néhány tűszúrással (2-4 tűszúrás területenként), a zsírszövetben módszeresen haladva bejuttathassuk az Aqualix-et a kezelt területre.

Egy terület kezelése előkészítést követően 20-30 percet vesz igénybe.

A kezelés mellékhatása lehet az injekciózott terület átmeneti megduzzadása, megnagyobbodása (pl. tokánál gyakori), a kezelt terület fájdalmassága, elnehezedése, kipirosodás (2 óra-2 nap), ritkán szubkután csomósodás. Az esetleges véraláfutásokat Arnica krémmel javasolt kezelni.  Különösen a toka és az alhasi terület kezelésekor léphet fel elnehezedő érzet, ezt bandázs, szorító ruhák viselésével csökkenthetjük.

Aqualyx zsírbontó kezelés után 5 napon át nem végezhető masszázs, rádiófrekvenciás kezelés, kriokezelés a területen, illetve kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységeket, sportolást. Javasolt a megnövelt vízfogyasztás a kezelési kúra során, a szervezet kiválasztó folyamatainak támogatására, illetve kiegészítő kezelésként az orvosi nyomásterápia a nyirokkeringés fokozására. Az injekciózást követően 12 óráig ne használjon semmilyen kozmetikumot a kezelt területen. Ne menjen szaunába, meleg helyre, ne napozzon. Ha fájdalomcsillapítást érez szükségesnek kezelés után, akkor paracetamol tartalmú készítményt alkalmazzon. Kezelés előtt és a kúra során ne szedjen vérhígító hatású készítményeket, pl. aszpirint.

 Kontraindikációk: lipodisztrófia, várandósság, szoptatás, 21 év alatti és 60 év fölötti életkor, bármilyen fennálló betegség. Az injekcióhoz lidocaint keverünk, így ha Ön allergiás lidocainra, kérjük, hogy előtte tájékoztassa erről orvosát.

Hányszor van szükség kezelésre és milyen gyakorisággal?

Tapasztalatok szerint kis zsírfelesleg eltűntetésre (pl. toka) akár 1-2 kezelés is elégséges lehet. Nagyobb zsírfeleslegnél általában 3 kezelés után látható jelentős javulás, az ajánlás szerint 4-6 kezelésre is szükség lehet. A kezelések között 21 napnak el kell telnie, de a legoptimálisabb eredményt úgy tudjuk elérni, ha a kezelést az azt megelőzőtől számított 23-25. napon végezzük el.

A kezelés eredménye tartós, mivel valódi zsírbontás!

Aqualyx Sml 01

 

BEJELENTKEZÉS