Hifu kezelés

BŐRFESZESÍTÉS INTENZÍVEN FÓKUSZÁLT ULTRAHANGGAL

A magas intenzitású fókuszált ultrahang (angolul High-Intensity Focused Ultrasound, rövidítve HIFU) az egyik legújabb és leghatékonyabb orvos-esztétikai beavatkozás, amely során a kezelőfej helyileg a bőr felszínétől meghatározott mélységben felmelegíti a szöveteket, aminek eredményeképpen jelentős lifting hatás jön létre a kezelt területen.

A HIFU természetes, nem sebészi megoldás a bőr, elsősorban az arc feszesítésére és megemelésére. Úgy fejlesztették ki, hogy az biztonságos legyen és hatékony. Az ultrahang energiáját már több, mint ötven éve alkalmazzák az orvoslásban. Ennek kedvező hatását és az erre épülő tapasztalatokat kihasználva használják már évek óta sikeresen a bőrfiatalító orvos-esztétikai kezelések során is. A kezelés képzett és tapasztalt orvos által végezve biztonságos. 

A HIFU kezelést az Ulthera terápiához hasonlóan a fókuszált ultrahang energiája által létrehozott élettani változásokat kihasználva elsősorban arcliftre, a megereszkedett bőr feszesítésre és megemelésére használják az arc, szemöldök, állvonal, nyak, toka és a dekoltázs területén.

 

A HIFU KEZELÉS ELŐNYEI

  • csökkenti a ráncok számát és mélységét

  • csökkenti a szem alatti gödör mélységét

  • feszesíti a bőrt

  • megemeli a megereszkedett arcot, illetve az egyéb testtájékokon a bőrt

  • csökkenti a zsírpárnákat

  • lifting hatás sebészi beavatkozás nélkül

 ultherapy 1

 

HOGYAN HAT A HIFU KEZELÉS?

A lézeres kezeléssel ellentétben, amely a bőr felszínén is kifejti a hatását, a HIFU által generált fókuszált ultrahang áthatol a bőrön, és a bőr felszínétől a kezelőfejen előre beállított mélyégben hat a kötőszövetre és az abban található kollagénre. A kezelőfejtől és a kezelt területtől függően - az arcon általában 1,5 mm, 3 mm és 4,5 mm, a testen pedig 8 illetve 13 mm mélységben - a magas intenzitású fókuszált ultrahang hullámok jelentősen felmelegítik a szövetet, aminek hatására egyrészt a kollagén szerkezete megváltozik, másfelől pedig olyan folyamatokat indít be, ami során új kollagén jön létre. Ezzel mintegy 2-3 hónap alatt a kezelést követően a bőr fokozatosan feszesebbé válik és a megereszkedett terület megemelődik. Az új kollagén termelődése akár 6 hónapig is eltarthat.

maxresdefault

 

MEDDIG TART A KEZELÉS?

A kezelés időtartama a kezelt terület nagyságától függ. Teljes arc esetében ez akár 90 perc is lehet. A kezelés mindig egyénre szabott, amelyet közösen beszél meg az orvos és a páciens a kezelést megelőző konzultáció alkalmával. Több kezelt terület esetében a kezelési idő természetesen hosszabb.

 

FÁJDALMAS A KEZELÉS?

A HIFU kezelés járhat kellemetlen fájdalommal, de a legtöbb esetben csak szurkáló, meleg érzetről számolnak be a páciensek. Csont felett a fókuszált ultrahang által keltett hőhatás a csonthártyában lévő idegeket ingerelve fokozhatja a fájdalomérzetet.

 

LEHET-E MELLÉKHATÁSA A KEZELÉSNEK?

A kezelésnek lehetnek mellékhatásai, de a kezelésben jártas, anatómiai ismeretekkel rendelkező orvos által végzett beavatkozás esetén ennek kockázata minimális. Nem megfelelően képzett szakember esetén jelentősen nőhet az élettani szempontból fontos szervek, mint például a pajzsmirigy, nyálmirigyek, idegek, erek stb. sérülése. Szerencsére a legtöbb ilyen esetben ezek a kellemetlen mellékhatásoknem súlyosak és átmenetiek.

 

MILYEN EREDMÉNY VÁRHATÓ A KEZELÉSTŐL?

A kezelés után a kollagén szerkezetének megváltozása miatt már látható azonnali lifting, amely azonban fokozatosan jobb lesz a következő hónapokban az újonnan termelődött kollagén miatt.

Egy arc kezelés hatására akár 4-8 évvel fiatalabbnak nézhetünk ki. Csökken a ráncok száma, azok mélysége, a bőr megfiatalodik, feszesebb lesz és megemelkedik.

 

MEDDIG TART A KEZELÉS HATÁSA?

A kezelés hatása legtöbbször egyéni, de átlagosan 18-24 hónapig tart.

 

MENNYI KEZELÉSRE VAN SZÜKSÉG?

A legtöbb esetben egy kezelés elég a kívánt hatás eléréséhez. Mivel az öregedési folyamatok közben zajlanak, érdemes ún. „touch up” frissítő kezeléseket igénybe venni.

 HIFUresult

 Forrás: www.ultherapy.com 

 

BEJELENTKEZÉS