Anti-Aging és Orvos-Esztétikai Blog

Hasznos információk, hírek és tanácsok a szépségápolás és az orvosi esztétika területéről

A legtrendibb beavatkozások, amellyel visszanyerheted nőiességedet

Mit jelent a nőiesség? Milyen a nőies nő? Sokféle módon lehetne meghatározni ezt a tulajdonságot, hiszen az összefüggésben van a viselkedéssel, az anyasággal és a megjelenéssel is. Egy biztos, hogy az életünket kitöltő szexualitással mindenképpen összefügg, és a legtöbb nő élete végéi szeretné ezen tulajdonságát megtartan. Az idő sajnos azonban kíméletlenül múlik, és bizony szemmel látható nyomot hagy rajtunk.

La nascita di Venere

 

Ki ne szeretne azonban fiatalos, vonzó nőies nő maradni?

Szerencsére az orvostudománynak köszönhetően nem csak az életkor hosszabbítható meg, hanem az idő kerekét is vissza lehet fordítani legalábbis megjelenésünket illetően. Az alábbiakban azon orvos-esztétikai fiatalító eljárásokat mutatjuk be, amelyek segítenek nőiességünket megőrizni, illetve megújítani.

Az öregedés talán legjobban az arcunkon vehető észre. Az évek alatt a bőr alatti zsírpárnákból lassan kifogy a zsír, a kollagén és elasztin mennyisége csökken, a gravitáció hatására az arc megereszkedik. Egyre több ránc és bemélyedés jelenik meg, megnő a volumenhiányos területek mérete. A zsírszövet csökkenéséből adódó volumenhiány pótlásával és egyúttal megemelésével visszaállítható az arc fiatalosabb, harmonikusabb megjelenése.

Manapság egyre elterjedtebb és népszerűbb az arcfiatalításnak az a természetes módja, amikor a páciens saját, őssejtekben* gazdag zsírját juttatják vissza a bőr alá. A saját zsírral történő fiatalítás nem sebészeti orvos-esztétikai eljárás, amely során a test saját zsírsejtjeit fecskendezik vissza azokra a területekre, ahol volumenhiány jelentkezik az évek során (pl. orca, szemüreg, kézfej, fenék, mell), ráncos (pl. orr-száj közötti mély ránc, arc egyéb területei, mellkas) területeire. A beavatkozáshoz nem szükséges nagy mennyiségű zsír, így nem feltétlenül kell összekötni nagyobb területek zsírleszívásával, elegendő csupán a szükséges kb. 50-100 ml zsírmennyiség eltávolítása.
A saját zsírral való töltés teltebbé, kisimultabbá teszi az arcot, kézfejet, dekoltázst allergiás reakcióktól mentesen és műtéti metszések nélkül, teljesen természetes anyag használatával történik. A saját zsírleszívás során érett, fiatal és zsír-őssejteket is átültetünk az új helyre, ahol nem csupán volument pótol a saját zsír, hanem beindítja egy regenerációs és bio-stimulációs folyamatot. Ugyanis ezek az őssejtek, olyan különleges mezenchimális sejtek, melyek képesek sejtosztódással önmagukat korlátlanul fenntartani, megújítani, illetve képesek differenciálódás révén más sejtek és szövetek létrehozására. Tehát a fibroblasztokat aktiválva képesek új kollagén, elasztin rostokat, hyaluronsavat képezni, amely hatására a kezelt területet teljes mértékben rejuvenálja, megfeszíti és megfiatalítja.

lipofilling

Nem elég azonban csak ezeket a hiányokat pótolni, a megereszkedett bőrt is érdemes kezelni. Fine Thread Contouring, azaz bioszálas kontúrozás, a legújabb és legjobb műtét nélküli eljárás a megereszkedett bőr helyreállítására. A kezelés során a bőr meghatározott rétegébe hajszálvékony bőrbarát, steril szálakat helyeznek, melyek idővel felszívódnak. A lehorgonyzott szálak mentén a megereszkedett arc már a beavatkozás után is szemmel láthatóan megemelkedik. A szúrások és a szálak helyén regenerációs folyamat indul be, amely stimulálja a kollagén termelődését, felgyorsítja a helyi mikrokeringést, aktiválja a helyreállító folyamatokat. Az eljárás egyszerű, kevés fájdalommal jár, nagyon rövid gyógyulási időt követően akár 2 évig is tart a hatása.

thread lifting 6

A nőiességünkre a szülés, vagy a menopauza során bekövetkező hormonális változások is jelentős hatással vannak. Ezek az eltérések gyakran vezethetnek olyan kóros tünetekhez, mint a hüvely kitágulása, sorvadása, kiszáradása, vagy akaratlan vizeletcsepegés, azaz inkontinencia. A tünetek nagymértékben ronthatják az életminőséget és a szexuális együttlétek örömteli megélését. A hüvely lézeres rejuvenációjával és szűkítésével ma már fájdalom- és szövődménymentesen mindössze pár perc alatt vissza lehet állítani a szövetek rugalmasságát, feszességét, és a hüvely optimális állapotát. A hüvely lézeres rejuvenációja a jelenlegi leghatékonyabb nem-sebészi és nem-gyógyszeres módszer a menopauza időszakában kialakult hüvelyfali sorvadás-, valamint a szülést követő hüvelyfali megereszkedés megelőzésére és kezelésére. A kezelés alapja egy speciális, kifejezetten a hüvely nyálkahártyájára kifejlesztett frakcionált CO2 lézer, amely egy speciális szkenner segítségével fejti ki hatását. A beavatkozás hatására fokozódik a kollagén szintézis a hüvely falában, így az vastagabb és rugalmasabb lesz. Javul a hüvely vérellátása, nedvességtartalma fokozódik, a hám ellenállóbb, tónusosabb és rugalmasabb lehet. Ezen kívül kedvező hatással lehet a menopausa időszakában jellemző ösztrogén szint csökkenésére. A hüvely pH-ja normalizálódhat, ami segít annak természetes védekező funkciójának helyreállításában, így a hüvelyi fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség is növekedhet.

vaginal rejuvenation

Mi az az öt szépészeti kezelés, amelyeket az ameri...
Tavaszi megújulás