Izzadásgátlás Botox®-szal

Botox Sweating2Mi a  botulinum A toxin (Botox®, Dysport® stb.) és hogyan hat?

A Botox neurotoxin egy tisztított fehérje, amely azáltal csökkenti az izzadást a kezelési területen, hogy átmenetileg blokkolja a kémiai jelátvitelt az izzadságmirigyek idegvégződésein, így azok nem választanak ki verejtéket.

A botox kezelés után általában 6-8 hónapig tart ez a hatás. Átlagosan 6 havonta érdemes a kezelést megismételni, ha tartós hatást szeretnénk elérni.

Mely területek kezelhetők botoxszal?

Hónaljak

A Botox injekciók nagyon eredményesen csökkentik az izzadást szinte minden esetben. A legtöbb embernél 90%-kal csökkenthető az izzadás mértéke. 

Tenyerek

Úgy látjuk, hogy a Botox kezelés nagyon hatékony a tenyér izzadásának csökkentésében. Mivel a ez a testrészünk nagyon érzékeny, felületes érzéstelenítéssel és fagyasztással csökkentjük az injekció okozta fájdalmakat.

Homlok

Mindössze néhány injekció szükséges ezen a területen az izzadság csökkentéséhez. A ránctalanítás és izzadásgátlás egy ülésben történik.

Lábak (talpak)

Sokan nagyon elégedettek ennek a területnek a kezeléskor elért eredményével, ugyanakkor ez nem olyan egyenletes, mint a tenyér esetében. 

Egyéb területek

Hatékonyan csökkenthető a lágyék, mellkas és derék izzadása.   

Botoxunderarm 610x252

 

Fáj a kezelés?

Képzett orvosaink gondoskodnak arról, hogy az injekciózás során a lehető legkevesebb kellemetlenséget kelljen pácienseinknek elviselnie. 

Meddig tart egy kezelés?

A kezelés hossza a kezelt terület nagyságától függ. Átlagosan 10-20 percig tart egy terület injekciózása. 

Mennyi idő után kezd hatni a Botox?

Az izzadásgátlás a kezelés után pár nappal kezdődik és maximumát egy hét után éri el. 

Van-e mellékhatása a kezelésnek?

Mellékhatások ritkán fordulnak elő. Ezek általában kisebb bevérzések, vagy duzzanat az injekció beadása helyén. Ritkán átmenetileg csökkenhet az izomerő a kezelt tenyér környékén. Egyéb megfigyelt mellékhatások a szájszárazság, fáradtság, fejfájás, nyaki fájdalom, és szemszárazság.

Mindenki kaphat ilyen kezelést?

Van néhány korlátozás a botoxszal történő izzadásgátlás vonatkozásában. Várandós kismamák, szoptató anyukák, ismert idegrendszeri betegségben szenvedők (pl. i.e. Myasthenia Gravis vagy Eaton Lambert Szindróma), a botulinum toxin készítményre, különösen az abban lévő fehérjére való érzékenység esetén a kezelés nem alkalmazható.

 

 

 

BEJELENTKEZÉS