Botox kezelés

A ránctalanítás egyik közkedvelt módszere a botox kezelés: gyors, fájdalommentes és az eredménye látványos. A kezelés alkalmas a szemöldökök közötti ráncok (a glabella), a homlokráncok, és a szarkalábak, kezelésére. A természetben is előforduló Botulinum A toxin a mimikai izmok mozgásának gátlásával fejti ki ránctalanító hatását az arcon. A botox kezelés során a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba az orvos megfelelő mennyiségű botox injekciót fecskendez egy nagyon vékony tűvel. A botox kezelés hatására a kezelt izmok ellazulnak, s a ráncok öt nappal a kezelést követően kisimulnak. Az eljárás maga kb. 15-20 percig tart, egy évben többször megismételhető. A botox hatása a kezelést követően kb. 3-6 hónapig tart.

Doyoubotox Botox 003

 

Melyek a botox kezelés előnyei ráncok esetében?

A ráncok esetén alkalmazott botox-kezelés egyszerű, gyors injekciós technikával történik. Mellékhatás igen ritkán fordul elő, hatása hosszú ideig megmarad, ismételt kezelések esetén is biztonságosan alkalmazható.

Mely ráncok esetén alkalmazható a botox-kezelés?

A botox kezelés elsősorban a mimikai ráncok (dinamikus ráncok), vagyis az arcizmok által okozott ráncok esetében eredményes. Ezek a következők: a szem környéki szarkalábak, a szemöldökök közötti függőleges ráncok (az ún. „haragos” ráncok), a homlokráncok.

 

botox training seminar 0067

 

Hogyan hat a botox kezelés ráncok esetén?

A botox-kezelés során egy botulinum toxin nevű bakteriális fehérjét injekciózunk a ráncokat képző izmokba. A botulinum toxin az izmokban átmenetileg gátolja az idegvégződések és az izom közti ingerületátvitelt. Ezzel ellazítja a ráncokat okozó izmokat, így nem tudják a felettük levő bőrt „összegyűrni”, vagyis ráncokat képezni.

Hogyan végezzük a botox kezelést ráncok esetén?

A ráncok botox-kezelése egyszerű beavatkozás, mely során a botox-ot a legvékonyabb tűvel, rendkívül kis kellemetlenséget okozva, a ráncot előidéző izmokba adjuk be. A beavatkozás nem tart tovább 15-20 percnél.

 

Mit kell tennie ráncok esetén végzett botox kezelés után?

A kezelt területek mimikai izmait a beavatkozás utáni 2 órában intenzíven használja, hogy az izmok a botulinum toxint felvegyék. A beavatkozást követő 3-4 órában a fejét tartsa függőlegesen, kerülje a fekvést, a lehajlást, a szoláriumozást, a napozást. A terület erős dörzsölését 12 óráig, míg a kezelt terület szem felé történő masszírozását 48 óráig kerülnie kell. Ne végeztessen kozmetikai kezelést 2 napig. Ezekkel ugyanis a botulinum toxin más, kezelni nem kívánt területekre kerülhet.

 

A ráncok botox kezelése biztonságos

A botox-kezelésről 15 éves alkalmazása alatt összegyűlt adatok szerint az éveken át folytatott kezelés biztonságos. Pontos adagolás esetén a botulinum toxin káros hatás visszamaradása nélkül, teljesen lebomlik. Mellékhatás ritkán alakul ki, azok enyhék és teljesen megszűnnek. Közvetlenül a kezelés után a szúrások helyén bőrpír és enyhe duzzanat alakulhat ki. Ritkán előfordulhat 1-2 napig tartó fejfájás, a közeli izmok gyengesége (pl. a felső szemhéjnál), ekkor meg kell várni, amíg spontán visszatér az izomműködés. A szúrás miatt bevérzés megelőzésére vérhígítók szedését fel kell függeszteni a beavatkozás előtt.

 

Milyen eredményt várhat a ráncok esetén végzett botox-kezelés után?

Hatása 2-5 nap után kezdődik, 10-14 nap alatt teljesedik ki. Csaknem teljesen megszüntethetők a felületesebb ráncok, a mélyebbek pedig látványosan sekélyebbé válnak. Az Ön arca fiatalosabb, pihentebb lesz, eltűnik a mérges vagy a szomorú tekintet. A botox-kezelés csupán a kezelt izmok aktivitását csökkenti, vagyis a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad. Továbbra is tudja majd érzékeltetni környezetében az érzéseit miközben mosolyog, vagy mérgelődik.

 

Mennyi ideig tart a ráncok esetén végzett botox kezelés hatása?

Kb 3-4 hónapig tart a ránctalanság.

 

Lehetséges-e és milyen gyakran a botox kezelés ismétlése ráncok esetén?

A botox-kezelés az injekció hatásának elmúlásával újra megismételhető. A botox lebomlása miatt helyreáll az ingerületátvitel az idegvégződések és az izom közt, és az izomzat újra képes összehúzódni. Két kezelés között legalább 3 hónapnak kell eltelnie. Minél többször történik botox kezelés, annál tovább tart a hatása, ugyanis amíg nem képződik naponta több ezer új ránc, addig az irhában újratermelődnek a bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok.

 

Mikor nem végzünk ráncok esetén botox kezelést?

Nem alkalmazható a botox-kezelés a következő esetekben: ha Ön allergiás a botulinum toxinra, vagy az injekció bármely egyéb összetevőjére (pl. humán szérum albumin), terhesség, ill. szoptatás alatt. Adása nem ajánlott 18 év alatt és 65 év felett.

 

botoxbeforeafter

Botoxman

  

BEJELENTKEZÉS