Ráncfeltöltés

Mindenki szeretne jól kinézni és ezzel jobban éreznie magát. Amikor azonban a tükörbe nézve meglátja az arcán a ráncokat, mély gödröket és a szem körül a szarkalábakat, amelyek kétség nélkül az idő múlását jelzik, már nem biztos, hogy elégedett lesz azzal, amit lát. Ezeknek az apró tökéletlenségeknek az eltüntetésével azonban sokat lehet javítani a megjelenésen, amivel bárki fiatalabbnak és szebbnek érezheti magát, ezáltal az önbizalma is jelentősen javulhat. A New Beauty Orvos-Esztétikai Központban olyan ránctalanító és ráncfeltöltő kezeléseket végzünk, amelyek segítenek eltüntetni az öregedés jeleit, megőrizni és visszaadni a fiatalos megjelenést a természetes hatás megőrzése mellett.

 

wrinkle2

 

MELYEK A LEGYGYAKORIBB RÁNCTÍPUSOK?

Az  International Journal of Cosmetic Science-ben publikált cikkben az University Hospital of Liege, Belgium kutatói négy egymástól jól elkülöníthető ránctípust határoz meg, amellyeket nagy valósznűséggel a kedves olvasó is felfedezhet a saját arcán.

 • Atrófiás gyűrődéses ráncok - finom ráncok, amelyek többnyire párhuzamosak egymással. A test különböző helyein fordulhatnak elő, és a bőr keresztirányú megfeszítésével (leginkább a test helyzetének változtatásakor) eltűnnek. Ezek a ráncok a bőr rugalmasságának elvesztéséhez köthetőek, ami a kollagén hiányára utal. A naptejek rendszeres használata segít ezek kialakulását megelőzni, de ha már kialakultak, akkor a hidratáló krémekkel ideiglenesen megduzzadó bőr csökkentheti ezen finom ráncok megjelenését.

 

 • Tartós rugalmas ráncok - elsősorban a napnak kitett területeken alakulnak ki ezek az idővel egyre nagyobb számban megjelenő, és jobban látható állandó ráncok. A leggyakrabban a felső ajak, az orcák és a nyak hátulján fordulnak elő. Mivel egyre inkább feltűnőek, ezért a leginkább zavaró ráncok. A megelőzés szempontjából fontos a napnak kitett bőrterületek védelme, valamint a dohányzás elhagyása. A ráncok eltüntetésére a hialuronsavas töltőanyagokat használják.

 

 • Dinamikus arckifejező ráncok - ezeket gyakran nevető ráncoknak vagy szarkalábnak is hívják, amelyek általában valamilyen érzelemhez köthető arckifejezés hatására alakulnak ki. Idővel egyre több lesz belőlük és egyre markánsabban jelennek meg. A napszemüvegek rendszeres használatával, valamin hidratáló krémekkel jelentősen csökkenthetjük a ráncok kialakulását, és tarthatjuk bőrünket egészségesebben is. Ezek azok a ráncok, amelyek a legjobban reagálnak a Botox-kezelésre.

 

 • Gravitációs megereszkedés - az idő előrehaladásával a bőrünkben lévő bőrfeszesítő kollagén mennyisége és a bőr rugalmassága csökken, a gravitáció hatására pedig az súlyából adódóan megereszkedik. Előfordulásuk a bőr vastagságával van kapcsolatban. Noha azt gondolhatnánk, hogy volumenéből adódóan a vastagabb bőrön több ilyen ránc található, ennek ellenére a vékonyabb arcú emberek esetében ezen ráncok markánsabban jelennek meg. Kezelésükre egyrészt a bőr alatti kollagén szintézisét is elindító, így a bőr feszességét is fokozó bioszálas kontúrozás jön szóba akár önmagában, akár hialuronsavas volumenpótlással vagy fókuszált  ultrahangos bőrfeszestítéssel kombinálva. Súlyosabb esetekben pedig sebészileg lehet a megereszkedett bőrt megemelni és feszesíteni.

 

MIK A RÁNCFELTÖLTŐ ANYAGOK?

A ráncfeltöltő anyagok olyan gél állapotú volumenizáló hatású készítmények, amelyeket a bőrbe injektálva képesek pótolni és helyreállítani az arc formáját meghatározó évek alatt lecsökkent szöveti volument. A komplex, bonyolult és drága sebészeti beavatkozásokkal ellentétben a töltőanyagok alkalmazásával egyszerűbben és olcsóbban lehet elérni a fiatalos külsőt gyakorlatilag gyógyulási idő nélkül.

 

1344 4355 1 PB

 

A TÖLTŐANYAGOK ALKALMAZÁSA

 • ráncfeltöltés, ránctalanítás
 • volumenpótlás, arclift
 • arckontúrozás
 • ajaktöltés

 

A TÖLTŐANYAGOK TÍPUSAI

Napjainkban több féle ráncfeltöltő anyag áll a rendelkezésre, ezek között megtalálhatók:

 • Kollagén-alapú töltőanyagok
 • Hialuronsavas töltőanyagok (pl. Restyllane®, Juvederm®, Yvoire®)
 • Calcium-hydroxylapatite töltőanyagok (pl. Radiesse®)
 • Poly-L-tejsav (pl. Sculptra®)
 • Kombinált töltőanyagok (pl. Neauvia® Stimulate)

 

AZ ÁLTALUNK HASZNÁLT TÖLTŐANYAGOK

Ráncfeltöltésre, volumenpótlásra, ajaknagyobbításra elsősorban hialuronsavas töltőanyagokat használunk a leggyakrabban. A hialuronsav olyan 100% -ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr alapvető alkotóeleme. A bőrben vizet köt meg, így biztosítva annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát. Idővel a mennyisége természetes módon csökken, ezért alakulnak ki a ráncok, vékonyodik el a bőr és válik szárazabbá.

Amennyiben szeretnénk az arc teltségét a kollagénszintézis fokozásával visszaállítani, akkor a Sculptra®-t vagy a hialuronsavval és calcium-hydroxylapatittal kombinéált Neauvia® Stimulate ráncfeltöltő anyagot alkalmazzuk.

 

 RÁNCFELTÖLTÉST SZERETNÉK, MELYIK ANYAG A LEGJOBB A SZÁMOMRA?

A töltőanyagok kiválasztása személyre szabott, a konzultáció alkalmával beszéljük meg, hogy melyik kezelés a legmegfelelőbb pácienseinknek. Ez elsősorban attól függ, hogy ön milyen eredményt szeretne elérni, de az Ön aktuális állapota is meghatározó.

Rendszeresen nyomonkövetjük a nemzetközi trendeket, és mindig a legjobb minőségű termékeket használjuk.

 

HOGYAN TÖRTÉNIK A RÁNCFELTÖLTÉS?

A ráncfeltöltés képzett és tapasztalt orvos esetén viszonylag egyszerű, biztonságos eljárás. Az első lépés a bőr fertőtlenítése a kezelt területen és környékén. Szükség esetén a fájdalom csillapítására érzéstelenítő krémet viszünk fel a bőrre, vagy injekcióval érzéstelenítjük a bőrt. Ezekre a legtöbb esetben nincs szükség, mivel a kezelés nem jár kifejezett fájdalommal. Ezt követően történik a töltőanyag beinjekciózása tűvel vagy kanül segítségével, amely csupán pár percig tart. Amennyiben elértük a kívánt eredményt, Ön visszatérhet megszokott napi tevékenységéhez.

 

KELL-E TARTANOM MELLÉKHATÁSTÓL, SZÖVŐDMÉNYEKTŐL?

A kezelés szakavatott orvos kezében biztonságos eljárás, ennek ellenére kis számban előfordulhatnak komplikációk, amelyek többsége átmeneti és pár nap alatt rendeződik. Ilyen a szúrás miatt kialakuló bevérzés vagy duzzanat. Súlyosabb szövődmények, mint fertőzés vagy szöveti károsodás csak nagyon ritkán fordul elő, ebben az esetben azonban haladéktalanul fel kell keresni a kezelőorvost a gyors segítség érdekében.

 

MEDDIG TART A RÁNCFELTÖLTÉS HATÁSA?

A kezelés eredményének hatása a kezelt területtől és a felhasznált anyagtól függ. Hialuronsavas töltés esetén általában 6-12 hónap, attól függően, hogy felületesebb vagy mélyebb töltés történik.

 

MIT KELL TENNEM A KEZELÉS UTÁN?

Különösebb teendő nincs, de javasoljuk az intenzív, megeröltető testmozgás kerülését a kezelés után egy-két hétig. A szúrások miatt fontos a megfelelő bőrápolás a fertőzés elkerülése végett, valamint a napfény elleni védelem az esetleges foltosodás elkerülése miatt.

BEJELENTKEZÉS