Ráncfeltöltés

Az öregedés elkerülhetetlen, de van néhány dolog, amivel az idő múlását egy kicsit lassítani tudjuk, legalábbis ami a bőrünket illeti. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakraban előforduló ránctípusokat és azt, hogyan lehet őket kezelni, vagy néhány esetben a kialakulásukat megelőzni.

 

wrinkle2

 

Mik a leggyakoribb ránctípusok?

Az  International Journal of Cosmetic Science-ben publikált cikkben az University Hospital of Liege, Belgium kutatói négy egymástól jól elkülöníthető ránctípust határoz meg, amellyeket nagy valósznűséggel a kedves olvasó is felfedezhet a saját arcán.

  1. Atrófiás gyűrődéses ráncok - finom ráncok, amelyek többnyire párhuzamosak egymással. A test különböző helyein fordulhatnak elő, és a bőr keresztirányú megfeszítésével (leginkább a test helyzetének változtatásakor) eltűnnek. Ezek a ráncok a bőr rugalmasságának elvesztéséhez köthetőek, ami a kollagén hiányára utal. A naptejek rendszeres használata segít ezek kialakulását megelőzni, de ha már kialakultak, akkor a hidratáló krémekkel ideiglenesen megduzzadó bőr csökkentheti ezen finom ráncok megjelenését.
  2. Tartós rugalmas ráncok - elsősorban a napnak kitett területeken alakulnak ki ezek az idővel egyre nagyobb számban megjelenő, és jobban látható állandó ráncok. A leggyakrabban a felső ajak, az orcák és a nyak hátulján fordulnak elő. Mivel egyre inkább feltűnőek, ezért a leginkább zavaró ráncok. A megelőzés szempontjából fontos a napnak kitett bőrterületek védelme, valamint a dohányzás elhagyása. A ráncok eltüntetésére a hialuronsavas töltőanyagokat használják.
  3. Dinamikus arckifejező ráncok - ezeket gyakran nevető ráncoknak vagy szarkalábnak is hívják, amelyek általában valamilyen érzelemhez köthető arckifejezés hatására alakulnak ki. Idővel egyre több lesz belőlük és egyre markánsabban jelennek meg. A napszemüvegek rendszeres használatával, valamin hidratáló krémekkel jelentősen csökkenthetjük a ráncok kialakulását, és tarthatjuk bőrünket egészségesebben is. Ezek azok a ráncok, amelyek a legjobban reagálnak a Botox-kezelésre.
  4. Gravitációs megereszkedés - az idő előrehaladásával a bőrünkben lévő bőrfeszesítő kollagén mennyisége és a bőr rugalmassága csökken, a gravitáció hatására pedig az súlyából adódóan megereszkedik. Előfordulásuk a bőr vastagságával van kapcsolatban. Noha azt gondolhatnánk, hogy volumenéből adódóan a vastagabb bőrön több ilyen ránc található, ennek ellenére a vékonyabb arcú emberek esetében ezen ráncok markánsabban jelennek meg. Kezelésükre egyrészt a bőr alatti kollagén szintézisét is elindító, így a bőr feszességét is fokozó bioszálas kontúrozás jön szóba akár önmagában, akár hialuronsavas volumenpótlással vagy fókuszált  ultrahangos bőrfeszestítéssel kombinálva. Súlyosabb esetekben pedig sebészileg lehet a megereszkedett bőrt megemelni és feszesíteni.

A hyaluronsav olyan 100% -ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr alapvető alkotóeleme. A bőrben vizet köt meg, így biztosítva annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát. Idővel a mennyisége természetes módon csökken, ezért alakulnak ki a ráncok, vékonyodik el a bőr és válik szárazabbá.

Ráncfeltöltő anyagaink használatával ezek a hiányosságok pótolhatóak:

  • Rugalmas tulajdonsága miatt a gél egy sima és lágy bőr érzetét adja a páciensek számára. A töltőanyag szerkezete miatt lehetővé teszi, hogy a természetes enzimatikus bomlás lassuljon a bőrben ezáltal a kívánt hatás hosszabb ideig megmarad.
  • Hosszantartó hatás: akár 12 hónapon keresztül is bizonyítja tartósságát. Kimagasló biztonsági szint mellett hosszan tartó természetes hatást ér el férfiak és nők számára egyaránt.
  • Biztonságos: a töltőanyagok biológiai fermentációval készülnek, azaz nem állati eredetűek, így a készítmények beadása előtt nincs szükség allergiatesztre. A nagyon tiszta, igen alacsony proteintartalmú készítmények minimálisra csökkentik a hypersensitiv reakció valószínűségét.

 1344 4355 1 PB

BEJELENTKEZÉS