Kollagén-indukciós terápia

Életünk során számos káros hatás éri szervezetünket, amelyek bőrünkön is mély nyomot hagynak. Ilyenek például a nap káros UV sugarai, a környezetszennyezés, a dohányzás, alkoholfogyasztás, de még a finomított szénhidrátok sem kímélnek minket. Ezek az oxidatív stressz révén szabad gyököket hoznak létre, amelyek károsítják a sejteket és a kötőszövetes állományt. Emellett pedig az évek alatt csökkennek a regeneratív folyamatok is, amelyek együttes hatására kevesebb lesz a bőrben a kollagén és az elasztin, elveszítve annak feszességét és rugalmasságát, amelyek a bőrön megjelenő ráncok számában és mélységében mérhetők.

 A kezelést egy kis hengerrel végzik (mezoroller), melynek felületét 192 darab hajszálvékony tű borítja. Különböző fajtái léteznek, mind más tűhosszúsággal, hogy a különböző problémákat a legeredményesebben tudják kezelni (Fontos tudnivaló, hogy egy kozmetikus maximum 0,5 mm hosszúságú Mezo-Rollerrel dolgozhat, míg az orvosok 1-1,5 vagy akár 2 mm-es tűhosszúságot is használhatnak. Ez azért fontos, mert a hatóanyag minél mélyebbre jut be, annál jobban fejti ki hatását, ill a hegeknél csak ezen tűhosszokkal lehet terápiát kifejteni).

 

dermaroller

 

A kezelés során a Mezo-Roller apró sebek százait ejti a bőrön. Minden egyes kis seb a test természetes öngyógyító képességét aktiválja, aminek következtében a kezelt felületen új kollagén és elasztán termelődik.
A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője, a bőrünk rugalmasságáért felel. Ám a szervezetünkben található kollagén vízmegkötő képessége az évek során csökken, emiatt veszíti el bőrünk rugalmasságát, és kezd ráncosodni. Mezo-Roller által felfokozódott kollagén termelés hatására bőrhibák (pl. akne hegek) eltűnnek, a bőr megfiatalodik, a ráncok feltöltődnek. Az újonnan képződött kollagén sejtek magasabb vízmegkötő képessége révén a bőre újra fiatalosan simává, rugalmassá válik.
A bőr folyamatos regenerálódása érdekében érdemes fenntartani 

a fokozott kollagén termelést, ami legegyszerűbben rendszeres Mezo-Roller használattal érhető el.


Kollagen

Már az első kezelés után jelentős javulás várható, de néhányszori ismétlés után látható igazán a regenerálódás. Csupán 5-10 alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez. Két kezelés között azonban el kell telnie optimális esetben 5-6 hétnek.
Az kezelés időtartama előkészülettel együtt nem több mint háromnegyed óra. Fájdalomcsillapító krémek használatának köszönhetően alig jár kellemetlenséggel és egyáltalán nincs kockázata.
Az arckezeléseknél a kívánt eredmény eléréséhez átlagosan 4-5 alkalom szükséges, melyek négy hetente követik egymást. Kombinálhatjuk mezoterápiával a jobb hatékonyság eléréséhez.

 

 

BEJELENTKEZÉS