Belkyra zsírbontó tokakezelés

Belkyra, vagy az Egyesült Államokban Kybella egy injekciós tűvel végzett kezelés, amelynek hatóanyaga elpusztítja a zsírsejteket, és a kezelt területen jelentős javulást eredményez.

 

https://lh4.googleusercontent.com/aZC0aoVTiWbJ12w9_CEN44tYAepq7vrxAskDu8zoDt2RKCkJbiFDp9QLKzOx2ij0xKHohCmfPdxAXABBuh2mtlKY_ylN5hyFscZVJ3Mqw1Dz7-MSI8WbQmT4oXTq-7JfOVkRNOg4

 

Hogyan történhet a toka kezelése?

Eddig a toka kezelését általában zsírleszívással, zsírfagyasztással Aqualyx injekciókkal végezték. Habár mindegyik kezelés megbízható, de a Belkyra/Kybella az első, az amerikai gyógyszerészeti hivatal által is elismert nem sebészeti beavatkozás.

 

Minden „fajta” toka kezelhető?

A Belkyra képes akár a legmakacsabb zsírpárnákat is elpusztítani. A bőr feszességének a helyreállítására azonban ez a kezelés nem alklmas.

 

Hogy működik a Belkyra?

A Belkyra zsírbontó injekció hatóanyaga a deoxikólsav, amely lebontja a felesleges zsírsejteket. Ez egy a természetben is megtalálható anyag, amelyet szigorú megtisztítást követően fecskendezünk az érintett területbe. A lebomlott zsír idővel a nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetünkből.

 

Hogy történik a kezelés?

Belkyra injekciót többször szükséges megismételni, ez függ a zsírsejtek számától. Minimum 2 alkalom javasolt, néhány esetben pedig más kezeléssel kell kombinálni a Belkyra injekció kúrát a tökéletes eredmény elérésének érdekében. Minden kezelés 15-20 percet vesz igénybe.

 

Belkyra

 

Milyen hamar látható a kezelés eredménye?

Az első kezelés eredménye 6-8 héten belül lesz látható, az ezt követő kezelést meg kell ismételni 14 héten belül, a két kezelés között pedig 4-6 hétnek kell eltelnie.

 

Milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek?

A mellékhatás minden ember esetében eltérő, de majdnem minden páciensnél jellemző az érintett terület duzzanata, illetve a szúrások következtében kisebb bevérzések is jelentkezhetnek. Hivatalos előírások szerint a kezelést követően pár napot pihenéssel kell töltenünk, a legtöbb beteg esetében 4-5 nap elteltével megszűnik a duzzanat és a pácoensek visszatérhetnek a normális életvitelükhöz. A jegelés segíthet enyhíteni az esetleges kellemetlen tüneteket.

 

A Belkyra alkalmas a megereszkedett bőr kezelésére?

Nem. A Belkyra kizárólag a az áll alatt felhalmozódott zsír (tehát a toka) csökkentésére alkalmazható, a bőr feszesítésére nem alkalmas. Hogyha megereszkedett bőrre keres  megoldást, akkor az ultrahangos terápia erre megfelelő lehet. Azonban néhány esetben megfigyelhető a bőr állapotának javulása a Belkyra kezelést követően, ami a szervezetünk reagálása az anyagra, nem pedig a kezelés célja.

 

Mi a különbség az Aqualyx és a Belkyra között?

Mindkettő ugyanazon mechanizmussal működik, hiszen mindkettőnek ugyanaz a hatóanyaga, csak a Belkyrában magasabb koncentrációban van jelen. Egyelőre csak a Belkyra engedélyezett Kybella néven az Egyesült Államokban történő felhasználásra.

 

Milyen mellékhatások jelentkeznek?

A Belkyra súlyos mellékhatásokat okozhat, beleértve a nyelési nehézséget és az állkapocs idegsérülését, amely ideiglenesen egyenetlen mosollyal vagy az arcizmat gyengeségével járhat. A klinikai vizsgálatokban az állkapocs idegsérülése önmagában átlagosan 44 nap után (1-298 napos) spontán rendeződött, és a nyelési probléma átlag 3 nap után (1- 81 napos tartományban) megoldódott. A leggyakoribb mellékhatások a duzzanat, zúzódás, fájdalom, zsibbadás, bőrpír és a keménység a kezelési területen.

 

Eredmények

 

https://lh4.googleusercontent.com/u_87153WSsJs6NJMxb4oYX1drPUC8qnhn0TCHt6TKV5uYf_WB5PCoWFdPnRJUSIYyjVumnmb-L3NUHTLpABk1BLqyn7efGzjSjnyALibVsWUVVO_CSoa_uY2ErWeVF3KSbaP-PQ0

https://lh5.googleusercontent.com/YmkTxVwGSi7ffF8jVGExtwk-fdjnlJ54ybxKdiOOyRa6N2uFOIgel52_kIuRKkRr4PqM0_GyByWzIWQmXGWjn7emS92a_ku-TweJGQmv13ZUz2auBOVHHVEyIxnN6T01NxmI0cz_BEJELENTKEZÉS