Cikkek

Sok nő - ám a férfiak körében is fordul elő szép számban példa - egy adott kor után elkezd azon gondolkodni, hogy mennyi év is van már mögötte és a sokadik X után sajnos már láthatóvá válik, hogy nem a fiatal generációhoz tartozik. Ilyenkor először krémeket kezdenek el használni, hogy a megereszkedett bőrt vagy éppen a ráncokat eltűntessék, ám azok sosem fogják visszahozni az eredeti, fiatalos bőrünket. A lézeres kezelések ebben a stádiumban lépnek be a képbe, hiszen azokkal azonnali hatást lehet elérni és a fiatalodás garantált.

A legtöbben a fájdalomtól félnek és emiatt nem mernek belefogni egy ilyen szépítkezési beavatkozásba, Tartanak attól, hogy az hegekkel jár vagy éppen vérzéssel. Ezek a félelmek teljesen alaptalanok, mivel a lézer rendkívül gyengéd a bőrrel és a mai plasztikai sebészet már minden esetben ezt használja a lágyszövetek vágásához a szike helyett. A lézerfény elvégzi azt a munkát, amit a szikének kellene, miszerint a felesleges, magas víztartalommal rendelkező bőr részeket eltünteti.

Ez nem jár vágással és még csak a vérzéstől sem kell félni, hiszen teljes mértékben elfelejthetjük az éles szikét és a fájdalmas vágásokat. Az orvostudomány már ott tart, hogy a lézert széles körben használja, amely egyre nagyobb bátorítást ad a plasztikai műtétek előtt állóknak, hogy abba vágjanak bele. A lézeres kezelésnek a hatalmas előnye még, hogy rendkívüli pontossággal lehet azzal műteni, hiszen amíg a szike az orvos kezének precizitására volt bízva, addig a lézer egy teljesen automatizált technológia alapján azt a területet célozza meg, amely valóban kezelendő. Ezt figyelembe véve a műtétek nagyobb százaléka könyvelhető el maximális sikernek és több az olyan páciens, aki utólag teljesen elégedett a munkával. Gyakorta egy nagy teljesítményű Co2 lézerfényt használnak, amely könnyen hatol át a bőr rétegein és a hatását úgy fejti ki, hogy a beérkező sugarak a bőr víztartalmát elpárologtatják, így a bőr szárazabb és feszesebb lesz. Tévhit, hogy a lézerrel vágnak, hiszen semmi ilyesmiről nincs szó ennek az esetében.

A legfőbb, hogy a lézerfény hővé való átalakulását alkalmazza és azzal távolíja el a bőr mélyében összegyűlt nedvesség tartalmat. A lézeres beavatkozásokban ma már 99%-ban nyugodtan meg lehet bízni és a fiatalodás rövid időn belül már szemmel láthatóvá válik.