Cikkek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Létezik ilyen, hiszen adott kritériumoknak meg kell feleljen az a páciens, aki ilyen beavatkozásra vállalkozik. Például az, akinek már volt ilyen típusú műtétje és az adott bőrfelület sérült, amelyet most ismét szeretne korrigálni, azt nem engedélyezett elvégezni, mivel a bőr szerkezete ezáltal olyan mértékben roncsolódna, amely egészségügyi szempontból nem elfogadható és nem megengedhető. A tény, hogy régebben volt már valakinek ilyen közbenjárása, nem zárja ki azt, hogy a jövőben ismét lehessen, de a bőr szerkezetét és az izomrostokat nem lehet túlzottan megterhelni a lézerfénnyel, mert azok kritikus roncsolódást is szenvedhetnek.

Léteznek kóros hegesedésre hajlamos emberek - ez  azt jelenti, hogy a hibátlanul elvégzett műtét dacára a bőr genetikai tulajdonságai miatt egyszerűen az hegekben marad meg. Ez kimutatható különféle kezelések által, így senki sem kell attól féljen, hogy a műtét után derül ki, hogy a kezelt bőrfelület helyén örökre megmaradnak a hegek. Ez lehet örökletes is, amely génállomány belénk van kódolva, mely ha kiderül, akkor semmiképp sem ajánlott szépítkezési kezelésekbe fogni, mivel az eredmény akár még rosszabbra is sikeredhet, mint a rácokkal barázdált bőr.

Egy következő kizáró okként az is megemlíthető, hogy ha egy aktív fertőzés található az adott bőrterületen, amelyet szépíttetni szeretnénk (pl. nyílt seb; épp hogy begyógyult sérülés; stb.). Ilyenkor nem szabad a lézeres kezelésébe belekezdeni, hiszen azon a területen a bőr nem rendelkezik a maximálisan ép szerkezetével, mely azokon a helyeken is sérül, ahol egyébként az érintetlen. Azonban ahol el van gyengülve egy sebesülés miatt, ott a veszélyességi hányados a négyzetre is emelődhet.

Sokan még abba a hibába is belecsúsznak, hogy a terhesség alatt szeretnének ilyen szépészeti beavatkozásra menni, mivel észreveszik magukon a megnyúlt bőrt, ám az ilyen típusú műtét ebben az időszakban teljes mértékben tiltott. A magzat fejlődésére végzetes következményekkel is hathat a lézerfény, amely könnyen eljuthat az arctól a petefészekig és fejlődési rendellenességeket is okozhat akár. Összességében jól meg kell figyelnünk, hogy melyek is azok a helyzetek és állapotok, amikor is mindenképp el kell vetnünk a bőrünk szépítési beavatkozásaira