Cikkek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A címben szereplő kérdést sokan felteszik maguknak és elgondolkodnak rajta, hogy vajon hogyan is fognak majd akkor kinézni, ha már nem lesz szép-, fiatal- és feszes bőrük. Az öregedési folyamat egy természetes jelenség, amely nem csak a csontok zsugorodásával-, az agyunk elmeszesedésével- vagy éppen a látásunk romlásával jár, hanem az minden területre kihat, így a bőrünk is árulkodik arról, hogy hány évesek vagyunk.

Ha elmélkedtél már azon, hogy vajon meddig is fog kielégíteni az a látvány, amit a tükörben látsz, akkor biztosan számításba vetted azt is, hogy milyen géneket örököltél és a családodban ki mennyire néz ki idősnek. Bőrünk sajnos nem tud megmaradni mindig tisztának és simának, hiszen a környezeti tényezők (káros napsugarak, erős gázok és különböző tényezők, amelyekről nem is tudunk) folyton tesznek arról, hogy az veszítsen fiatalosságából. A bőr és az alatta lévő kötőszöveteknek a sorvadási folyamata megkezdődik, amely maga után vonja az árulkodó külső jegyeket, melyeket a nők először sminkkel próbálnak fedni és rejtegetni, ám egy idő után ez a technika sem bizonyul sikeresnek. Aki nem tudja elfogadni, hogy az évek eljártak felette, az máris a plasztikai beavatkozások után néz és utána jár, hogy mely is lenne az a biztos út, amely által minimális fájdalommal szép bőrt érhetne el.

A leginkább emlegetett lézeres eljárás a frakcionált lézeres bőrfiatalítás. Sokan ezen beavatkozások ellen nyilatkoznak, hiszen vannak akik állítják, hogy az élet rendjébe nem szabad beavatkozni, mivel az öregedés egy emberi jellemző, amelyek el kell fogadni. Nem kérdés, hogy a lézeres műtétek egy külső behatásként érik a bőrt, amely lehet olykor negatív kihatással is járhat, de a megszépülés mindenkit kárpótol és a befektetett energiát és pénzt a végén senki sem sajnálja. A ráncok megjelenése az alapján is kiszámítható, hogy ki-milyen földrajzi régióban él, hiszen a napos órák száma és a légköri szerkezet / éghajlati viszonylatok is nagy szerepet játszhatnak a bőr feszességének elvesztésében. Ugyanakkor nem csak a környezetünkre kell mérgesek lennünk, ha idő előtt elveszítjük a szép bőrünket, hiszen a túlzott alkohol fogyasztás, drogok illetve akár cigarettázás is megfelezheti a bőrünk ép állapotának élettartamát. 

Végezetül kijelenthetjük, hogy nem létezik egy előre meghatározható idő, hogy valaki éppen 50 évesen vagy 70 évesen kezd-e el ráncosodni, hiszen aki jobb genetikai tartományt örökölt, az mindig is fiatalos lesz, a kevésbé szerencsések pedig már egy egész korai életkorban szembesülnek ezen jelenség hátrányaival.