Cikkek

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Sokan keseredtek már el a tükörbe pillantva azon, hogy a látvány egyáltalán nem az, mint amilyen képet magukban hordoztak eddig az arcukról – megrökönyödve kérdezik, hogy kerül ide ez a sok ránc. Rögtön ezután jön a tanácstalanság: vajon hogyan lehet ezen segíteni… Ekkor születik meg általában a lézeres arcfiatalítás gondolata. Mindamellett, hogy ez nem a legolcsóbb beavatkozásnak számít, a többség mégsem sajnálja magától a pénzt, hiszen a lézeres arcfiatalítást követően a tükör már messze előnyösebb külsőt mutat.

A középkorú hölgyek (és persze urak) tapasztalatból tudják, hogy ahogy az évek telnek felettünk, úgy a bőrünk is egyre jobban és jobban ereszkedik meg és veszíti el a szépségét. Kimutatott tény, hogy a bőr kollagén tartalma is fokozatosan csökken, nem másként annak rugalmas rostjainak száma is egyre fogy. Ezek összességének köszönhetően vesszük észre, hogy a homlokunkon, a szemünk alatt, a nyakunkon és egyéb helyeken kezdenek megjelenni a barázdák. Manapság már számos technika létezik arra, hogy a bőrt fiatalítsuk. Kezdetben csak különböző, csodaszernek kikiáltott krémek léteztek – ezek azonban egy bizonyos idő után már nem használtak, nem hozták a tőlük elvárt hatást.

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően mára már lézeres beavatkozásokat is választhatunk, amelyek precízen dolgoznak a bőrrel és amelyek minimális kellemetlenség által fiatalítják meg a bőrünket. Ezen eljárások közül a ma legismertebb és legelterjedtebb a frakcionált lézeres bőrfiatalítás. Mindamellett, hogy ezek már nem járnak káros mellékhatásokkal illetve utólag felbukkanó meg nem említett következményekkel, akkor sem ajánlott azonnal plasztikai sebészhez fordulnunk, ha észrevesszük magunkon az első ráncot.

Sokan nem tudják elképzelni, hogy milyen módon is tűntetik el ezek a gépek a ráncokat és a lézer pontosan milyen munkát is végez, ami által bőrünk megfiatalodik. A részletes technikai folyamatban a laikus embernek nem érdemes belefolynia, viszont amit fontos megemlíteni ezzel kapcsolatban, az nem más, mint hogy az eredményt vizsgálva, utólag a felszínes ráncoknak nyomát sem találhatjuk már; a közepes ráncok szintje egy fokkal kedvezőbb pozícióra lép, hiszen felszínes ráncokká alakulnak át, míg a mély ráncok a közepesek szintjére emelkednek. A beavatkozás tehát egyenletesen hat minden szintre és egy olyan hatást fejt ki, amely egyenlően javítja bőrünk teljes szerkezetét.

Mindenki szeretne ilyen beavatkozást, ha már nem elégedett azzal a képpel, amit a tükörben lát. Hogy kedves olvasómnak ajánlott-e a frakcionált lézeres bőrfiatalítás erről bármikor örömmel adunk tájékoztatást a New Beauty Orvos-esztétikai Központunkban.