Cikkek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A ragyogó és tündöklő, fiatalos arcbőr érdekében rengetegen választják a lézeres beavatkozást. Az igazság az, hogy az öregedést megállítani nem lehet, s az arcbőr esetén ez különösen igaz. Sajnos a bőr elasztin szintje már a harmincas évektől csökken, a kollagén szintje is visszaesik, s a vízmegkötő képesség sem a régi már. Ennek a három oknak köszönhetően megjelennek az első kisebb ráncok, amik elsősorban a szem és száj körül figyelhetőek meg. Mindezekre kiváló válasz és biztos megoldás a lézeres arcfiatalítás, mely bizonyos szakaszokból áll, amiket nem árt tudni egy esetleges beavatkozás előtt.

A lézeres arcfiatalító beavatkozás előtt
A beavatkozás előtt az első konzultáció során beszélhetjük meg a plasztikai sebésszel, a bőrgyógyásszal, hogy melyek azok a területek, amelyeken a ráncokat szeretné kisimítani, eltüntetni. Az orvos ilyenkor méri fel az arc állapotát, s ilyenkor dől el, hogy pontosan melyik területen történik majd a beavatkozás, illetve hogy milyen eredményre lehet számítani. Esetleges bőrbetegségeket is ki lehet szűrni ilyenkor, ha erre még nem került sor, s akkor a lézeres arcfiatalító beavatkozásra várni kell, azt későbbre kell halasztani. Az is megeshet, hogy a sebész, bőrgyógyász úgy dönt, hogy nem ez a beavatkozás éri majd el a legjobb hatást, s más utakat kell keresni e téren, melyben az orvos nagy segítségre lehet.

A lézeres arcfiatalítás lebonyolítása
A konzultációk után, ha minden rendben van, ha ki lett jelölve az időpont, akkor már csak a beavatkozás van hátra. A legmodernebb lézeres technológiáknak köszönhetően nincs szükség altatásra, melynek köszönhetően a beavatkozás nem vesz túl sok időt igénybe. A lézersugár nem a teljes bőrfelszínt égeti le, ugyanis csak kis pontokat lő a bőrbe, négyzetcentiméterenként körülbelül nyolcvan illetve száztíz darabot. Ennek köszönhetően a bőr jóval gyorsabban hámosodik, s a gyógyulási idő nem tart tovább tíz napnál. A gyógyulási időszak után a hatás évekig látható és érezhető lesz, hisz a bőr fiatalos, rugalmas, sima, s a ráncoknak nyoma sincs.

Az arcfiatalítás után
A lézeres beavatkozás után a bőrfelszín kissé érzékenyebb lesz, s nem árt védeni azt az erős napfénytől. Ilyenkor szükséges alkalmazni bizonyos nyugtató krémeket, mellyel mindenképp a legjobb s legbiztosabb végeredményt lehet elérni. A lézeres arcfiatalítás legfeljebb tíz nap gyógyulási időszakkal jár, amely után a bőrünk jóval frissebb és üdébb lesz, rugalmasabb és mindenképp fiatalosabb. Ezt a hatást akár évekig is fent lehet tartani, főleg akkor, ha helyesen táplálkozunk, illetve ha egészségesebb életmódot folytatunk.

A lézeres arcfiatalítás biztos és eredményes megoldásnak számít mindazoknak, akik mihamarabb szeretnék visszakapni fiatalos arcukat anélkül, hogy változnának az arcvonások. E beavatkozás nagy sikernek örvend hát, eltüntetni a makacs ráncokat, rugalmassá teszi az arcot s évekig megtartja a fiatalos és lendületes külsőt.