Cikkek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A modern technológia és az arcfiatalítás iránti vágy eredménye mindenképp a frakcionált lézeres kezelés. Ez a csodás eljárás jóval kisebb fájdalommal, illetve rövidebb gyógyulási idővel jár, mint a régebbi lézeres beavatkozások. Természetesen ennek eredménye is kimagaslóbb, ugyanis a bőr ép és egészséges, s ami azt esztétikát érinti, a bőr rugalmas, sima és mindenképp fiatalos.

Ám e kiváló kezelési módig számos olyan lézeres eljárás volt, amely nem nyújtott tökéletes végeredményt. A bőrfiatalítás több évtizedes múlttal büszkélkedhet, mely során számtalan kezdetleges műszer is napvilágot látott. Az ilyen lézeres kezelések csak a bőr felületét hámlasztották, ám így is feszes és sima bőr képződött. A baj viszont a gyógyulási idővel volt, hisz ez akár hetekig is eltartott, amikor is a kezelt felületet védeni, ápolni s sok esetben komolyan kezelni is kellett. Legrosszabb esetben pedig maradandó hegek és sebek képződtek. Ezeket követte az Erbium nevű lézer, amely szintén alkalmas és eredményesnek bizonyult a bőrfiatalítást illetően. Az Erbiummal végzett fiatalítás gyorsabb gyógyulást eredményezett, kisebb kockázattal, ám a ránctalanítást illetően alulmaradt a szén-dioxidos lézerektől.

Ezen próbálkozásokat követte majd a frakcionált kezelés, amelynek kifejlesztése eddig nem látott és tapasztalt sikereket könyvelhetett el az arcfiatalítást illetően. Ennek a titka nem más, minthogy a bőrfelszínre merőlegesen egy apró, pontosan negyed milliméter vékonyságú, tűszúrásnyi lyukat ejt a lézer. Tökéletessége abban is rejlik, hogy ezen lyukak távolságát állítani is lehet, mely segítségével pontosan meg lehet szabni, hogy a bőr felületén milyen mértékben legyen érintetlen, illetve lyuggatott a kezelt rész. Ezek a milliméternél is kisebb lyukacskák legkésőbb három nap alatt begyógyulnak, s nem hagynak hátra semmilyen nyomot vagy heget. A lézer által beindul egy bizonyos sebgyógyulási folyamat, melynek köszönhetően a bőr kollagén rosthálózat átépül, ezáltal a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz.

A felsorolt tulajdonságok miatt nem csoda hát, hogy a frakcionált kezelés vált sokak számára a biztos megoldásnak, melynek következtében természetes és egészséges keretek között fiatalodik a bőrfelszín mélyebb rétegekben is. E bonyolult és komplex hatás csakis fiatalos bőrt eredményes, ahol is a ráncok eltűnnek, és a makacs bőrhibáktól és pigmentfoltoktól is meg lehet szabadulni.