Cikkek

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Bigstock Young Beautiful Woman Relaxing 14508740smallAz öregedési folyamat során a bőrön vonalak, ráncok, elszíneződések jelennek meg, a bőr feszessége csökken. Az öregedés jelei elleni küzdelemben férfiak és nők számos nem invazív eljárást vesznek igénybe. A legnépszerűbb kezelések három csoportba sorolhatók: neurotoxinok, töltőanyagok és lézer.

A Botox továbbra is vezető szerepet tölt be az orvosi-esztétikai kezelések között. Ez volt a legkeresettebb non-invazív kozmetikai eljárás 2012-ben az Egyesült Államokban. A Botox a becslések szerint 1,8 milliárd dolláros iparág. 2011-ben mintegy 5,6 millió injekciót adtak be, amely mutatja ennek a kezelésnek a népszerűségét. A Botox már hosszú ideje elérhető, biztonságosan alkalmazható eljárás, amelyet férfiak és nők nagy számban vesznek igénybe, ha gyorsan akarnak fiatalos megjelenést elérni.

A tavalyi év során a második helyen a lézer és az IPL végzett. A legnépszerűbb a nem invazív frakcionált lézeres bőrfiatalító eljárás volt. Az IPL és a lézer hatékonyan távolítja el, vagy jelentősen halványítja a pigmentált bőrelváltozásokat, hajszálér-tágulatokat, eredményesen lehet velük véglegesen szőrteleníteni, finomítani és csökkenteni a ráncokat. A bőr megjelenése és egészsége jelentősen javítható a rendelkezésre álló korszerű technológiák révén.

 A harmadik leggyakrabban alkalmazott eljárás a ráncok feltöltése olyan töltőanyagokkal, mint a Juvederm, Restylane, Perlane vagy a Radiesse. A töltőanyagok segítségével korrigálhatók és eltüntethetők a mélyebb ráncok, pótolható az öregedés során elveszett volumen. Az esztétikai orvos a páciens együttműködésével a problémás területtől függően választja ki a kezeléshez a legmegfelelőbb töltőanyagot. Az egyes kezelés-típusok esetenként kombinálhatók is.

Az elmúlt években jelentősen nőtt a természetes anyagok iránti igény. Ennek megfelelően egyre többen választják az ún. PRP terápiát (Platelet Rich Plasma = vérlemezkékben gazdag plazma), amelyet nálunk Drakula terápiaként is ismernek. A beavatkozás során a páciens saját, speciális kémcsőbe levett véréből a vérlemezkékben gazdag plazmát fecskendezik vissza a bőrbe. Ez a sebgyógyuláshoz hasonlóan fokozza a őr kollagén és elasztin szintézisét, ami által a bőr feszesebb és fiatalosabb lesz. A teljes hatás eléréséhez a ráncosodás mértékétől függően legalább három kezelésre, a esetenként ennél többre van szükség, majd ezt követően évente egyszer. Az eredmény látványos és tartós fiatalodás.

 A 2013-as év ígéretes áttörésnek tűnik az orvosi-esztétikai beavatkozások terén. A Stanford Egyetem nemrég megjelent tanulmányában a Sciton cég legújabb Broadband Light készüléke jelentősen képes csökkenteni az öregedés jeleit, a ráncokat, pigmentfoltokat, sápadt megjelenést, visszaadja a bőr rugalmasságát. A Journal of Investigate Dermatology-ban megjelent cikk rámutat arra, hogy a kezelések megváltoztatják az öregedési folyamatban érintett gének expresszióját, lassítva ezáltal a bőr öregedését. Lehet, hogy ez lehet a fiatalság forrása, amelyet az emberiség évszázadok óta keres? Forduljon hozzánk bizalommal, segítünk megadni Önnek a választ!