Cikkek

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Amikor a kozmetikai Botox kezelésről esik szó, az emberek nagyon eltérően vélekednek róla. Vannak, akik elégedetten dicsérik ránctalanító hatását, míg mások szkeptikusak és gyakran  kritikusak a kezelést illetően. Kétségtelen, gyakran jelennek meg a túlkezelt, "lárvaarcú" sztárokról szóló hírek és fényképek a bulvársajtóban, de mint mindent, ezt is lehet jól vagy éppen rosszul csinálni. Íme néhány igazság a Botox-kezeléssel kapcsolatos öt leggyakoribb tévhitről.

Méreg Nem igaz! Tény, hogy a Botox a Clostridium Botulinum nevű baktérium által termelt, izombénulást okozó botulinum A toxinból kivont, tisztított és oldott állapotú, biztonságos használatra készített gyógyszer. Szakértő orvos által a megfelelő dózisban alkalmazva biztonságosan csökkenti az adott izom működését, és megszünteti a ráncképződést. Hatása időleges, általában 3-4 hónap alatt elmúlik.

Nem fogok tudni mosolyogni Ne aggódj, nem lesz kifejezéstelen és merev az arcod! Megfelelően képzett és tapasztalt orvos nem fogja eltorzítani az arcod, helyette viszont sokkal fiatalosabb megjelenést fog varázsolni neked. Az injekciót csak azokra a helyekre adják, ahol a ráncok megjelenése kifejezettebb, míg az arc többi része érintetlen marad. Noha a ráncok és szarkalábak eltűnnek, Te továbbra is képes leszel az érzelmeidnek megfelelő arckifejezésre, így a mosolyra is.

Fáj A vékony tűvel beadott injekció okozhat némi kellemetlen érzést, a fájdalom azonban csak minimális, könnyen elviselhető. Nem rosszabb, mint egy kis csípés. A beavatkozás általában 10-15 percig tart (sokan ebédszünetben ugranak ki), és nem kell várakozni. A hónapokig szép és fiatalos arcbőr és az ehhez társuló magabiztosabb megjelenés megér ennyi kellemetlenséget.

Drága Az elmúlt időszakban a Botox nagyon népszerű lett és széles körben alkalmazzák. Ennek megfelelően pénztárcájától függetlenül mindenki számára hozzáférhetővé vált. Kiváló alternatívája a sokkal drágább plasztikai sebészeti beavatkozásoknak, ráadásul időnként akciós áron is elérhető. Jelenleg nincs olyan smink, ruha, cipő vagy frizura, amely ugyanazt az érzést nyújtaná, mint a fiatalabb megjelenés, ezért megéri az árát.

Csak az arcon használható A kozmetikai beavatkozások zömét általában az arcon végzik, azonban a Botox sok más célra is használható. Kedvező hatásai miatt alkalmazzák még a nagyfokú izzadás csökkentésére, migrénes panaszok, inkontinencia tüneteinek enyhítésére, de egyéb orvosi indikációk esetén is.

 

Botox Before After Large