Cikkek

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Sok cikk szólt már a retinol kedvező hatásairól, ami mint csodálatos anti-aging készítmény, rendszeres használatával bőrünk megfiatalodik.

De mi is valójában a retinol?

A retinol, közismertebb nevén A-vitamin, a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik, bár hatásainak egy részét hormonszerű módon fejti ki. Az A-vitamin természetes formában előforduló és szintetikusan előállított változatait gyűjtőnéven retinoidoknak nevezzük. A retinoidoknak számos folyamatban, így többek között a hámszövet és a bőr épségének és működésének fenntartásában van lényeges szerepük. Ezen kívül antioxidáns, gyökfogó tulajdonságú, gátolja a rosszindulatú sejtek növekedését, erősíti az immunrendszert és csökkenti a gyulladásos folyamatokat.

Az A-vitamin nem szintetizálódik a szervezetben, ezért azt külső forrásból kell biztosítani. A karotinoidok, mint a sárgarépa, sárgadinnye, édes burgonya és a spenót a legjobb A-vitamin forrás. A tej, margarin, tojás, marhamáj, és a dúsított reggeli gabonafélék szintén fontos A-vitaminban gazdag táplálékok.

A retinol biológiai hatásmechanizmusának köszönhetően  kimutatták, hogy kedvező hatással van a bőrre. Csökkenti a bőr elzsírosodását, ezért különösen előnyös a pattanásos bőr kezelésében. Egyik formájáról, a tretioninról igazolták, hogy visszafordítja az öregedés jeleit, csökkenti a ráncokat, az öregségi pigmentfoltokat és simábbá teszi a bőr szerkezetét.
Eddig elsősorban vényköteles gyógyszerként orvosi javallatra lehetett hozzájutni a súlyosabb bőrelváltozások kezelésére, azonban a kozmetikai ipar felismerve kedvező hatásait ma már biztonságos formában is elérhetővé vált.

Retinol Serum Before And After

A Phiderma cég által előállított Retinol tartalmú kapszulák az A Vitamin tisztított változatát tartalmazzák, amely közvetlenül a bőrön alkalmazva a kollagén termelést stimulálja. Működése során gátolja a bőr kollagén támasztószerkezetének lebontásáért felelős enzimeket, valamint stimulálja a bőr kötőszöveti sejtjeinek, a fibroblastoknak a termelődését.

Számos helyileg alkalmazott fiatalító készítmény, mely állítólag elősegíti a kollagén termelést, nem képes a bőr mélyebb, a fibroblasztokat is tartalmazó rétegeibe behatolni, emiatt nem hatékonyak. Ezt a problémát orvosolják az általunk kifejlesztett Retinol Kapszulák. A szabadalmazott Microsponge® szállítórendszernek köszönhetően, a Retinol kapszulák hatóanyaga képes a bőr külső rétegén áthatolva a mélyebb rétegeket is elérni, ahol stimulálja a fibroblasztok és a kollagén termelését is.

A mélyrétegekbe történő bejutás és a kollagén termelés stimulálása révén a Retinol kapszulák csökkentik a finom redőket és ráncokat, valamint helyreállítják a napfény okozta bőrkárosodást. Ezen kívül a Retinol kapszulák vastagabbá teszik a felhám réteget, ezáltal a bőr megjelenése simább, egészségesebb és fiatalosabb lesz.

Phiderma Pic Retinol