Cikkek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Ki ne szeretne ideális alakot? Ezt mindennapos testmozgással és megfelelő diéta mellett addig akár el is érhetünk. Persze a legtöbbünknél ennek ellenére mindig akad egy kis zsírpárna, amitől jó lenne megszabadulni. Ha nem plasztikai sebészeti módszerekkel szeretnénk ezeket eltüntetni, akkor erre ma már igen hatékony módszerek léteznek.

A rendelkezésre álló klinikai eredmények, szakmai ajánlások és elégedettségi visszajelzések alapján az alábbiak tűnnek a legjobbnak:

  • Fókuszált ultrahangos zsírbontás
  • Zsírbontás fagyasztással
  • Lézeres zsírbontás
  • Epesavas zsírbontás

A fókuszált ultrahangos zsírbontás talán a leghatékonyabb kockázatmentes alternatívája a sebészi zsírleszívásnak. A test felszínétől meghatározott mélységben magas intenzitású fókuszált ultrahang mintegy 56 ⁰C-ra felmelegíti a zsírszövetet és elpusztítja a zsírsejteket. Eközben a bőr és a kötőszövet nem sérül. Az elpusztult zsírsejtekből kiáramló zsírt a nyirokkeringés távolítja el a szervezetből. Egy órás kezeléssel átlagosan 2,5 cm-rel csökkenthető a derékkörfogat, amely megfelel egy nadrágméretnek. A kezelés eredménye 8-12 hét múlva lesz igazán látható, amikorra a zsír eltávolításra kerül.

20160415110059 21511

A zsírfagyasztás lényege, hogy a zsírsejtek különösen érzékenyek a hidegre és az olyan alacsony hőmérsékletekre, amelyek a bőrt vagy az izmokat még nem károsítják, de a zsírsejteket már képesek elpusztítani. A kezelés területenként – például a hasi úszógumi – egy-egy órát vesz igénybe. Az érintett testrészre először egy nedves kendő kerül, mely megvédi a bőrt és egyben a megfelelő tapadást is biztosítja. Ezután jön maga a fagyasztás, melyet az e célra kifejlesztett géppel végeznek. A páciensek fájdalmat és hideget nem éreznek, csak furcsa bizsergést. Közvetlenül a kezelés után a testrész jeges és kemény tapintású lesz, néhány perc után azonban „kiolvad”, és legfeljebb némi bőrpír jelzi, hogy történt vele valami. A  beavatkozás várt, pozitív hatásai a tapasztalatok szerint csak több kezelés után, nagyjából másfél-két hónap elteltével jelentkeznek.

Cryolipolysis How Coolshaping Works

A lézeres zsírbontás 660 nm hullámhossz körüli lézerfény segítségéveé történik, amely a bőrön keresztül stimulálja a zsírsejtek membránját, csökkenti azok stabilitását, lehetővé téve ezzel, hogy a zsírsejtek azon keresztül leadják a bennük feleslegesen tárolt zsírt úgy, hogy a zsírsejtek nem sérülnek. Az így a sejtek közötti térbe került zsírt a nyirokrendszer távolítja el. A nyirokkeringés testmozgással fokozható, és nem árt ilyenkor a folyadékbevitelt is növelni. A lipo lézerrel egy 20-30 perces csípőkezelés esetében, akár 400-500 kalóriát is el lehet égetni. Az eredmények általában már az első kezelés után mérhetőek. A leglátványosabb kezelési eljárás során 1-3 naponta kell ismételni a 20 perces kezelést, 2 héten keresztül.

Lipoimage010

Az epesavas zsírbontás vagy intralipoterápia valódi zsírbontó eljárás a helyi zsírlerakódások kezelésére szolgál. Az alkalmazott onjekció egy olyan mikro-zselatinos oldat, mely fokozatosan kibocsátott, biokompatibilis, felszívódó, zsírbontó dezoxikólsav hatóanyagot tartalmaz. Ez az epesav fajta természetesen is előfordul a szervezetben. A dezoxikólsav lebontja a zsírsejtek falát, a sejtekben lévő zsírsavak pedig így kiszabadulnak. A test nyirokrendszere elszállítja a felszabadult zsírsavakat a vénás rendszeren keresztül, és azok a májon át választódnak ki. Számos klinikai vizsgálattal bizonyították biztonságosságát, és hogy az edddigi eljárosakkal szemben súlyos szövődmények (pl. szövetelhalás a phosphatidilcholin kezeléskor) nem következtek be.

Lipodis Action

Ahogy arra már bevezetőnkben utaltunk, ezek az eljárások nem fogyásra valók és nem helyettesítik a rendszeres testmozgás és helyes táplákozás nyújtotta élettani előnyöket. Ugyanakkor segíthetnek a makacs zsírpárnák eltüntetésében.