Melanoma szűrés

Az anyajegyek életünk során folyamatosan változhatnak, illetve új anyajegyek keletkezhetnek.

Az anyajegyek hétköznapi ember számára, orvosi vizsgálat nélkül nem különíthetők el sem az ún. atípusos anyajegyektől, amelyekből gyakran fejlődik ki bőrrák melanoma), sem a magától kialakuló a bőrráktól. Fontos a nagyságbeli és színbeli változások megfigyelése, amikor valaki a bőrön váratlanul megjelenő, elváltozásokat észlel, melyek kitűnnek a bőr felszínén, szakorvos véleményét kell . Rendszeres melanóma szűréssel elkerülhető a végzetes baj.

A melanoma korunk egyik legagresszívebben és leggyorsabban terjedő daganatos betegsége, mely végzetessé válhat, ha nem diagnosztizálják időben.

 

https://www.doylestownhealth.org/~/media/dh-site/images/cancer/blog/skincancer1200.ashx?h=800&la=en&w=1200

 

A melanóma szűrés során a legfontosabb a változások észlelése és folyamatos nyomon követése, vagyis egy szűrés nem szűrés. Ahhoz, hogy időben felfedezésre kerüljön egy bőrdaganat a páciens minden anyajegyét, bőrelváltozását vizsgáni kell, nem csak a szabálytalannak tűnőket, vagy gyanúsakat. 

A melanóma szűrést ismételni kell!!

Az anyajegyek száma, elhelyezkedése és formája egyénenként nagyon elérő lehet. Szabad szemmel nem megállapítható, hogy anyajegyről, vagy pedig melanómáról van-e szó. Ezért hangsúlyozottan fontos, a bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat. Ezt javasolt évente elvégeztetni, legalább egyszer. A szakvizsgálat során, a szakorvos egy speciális nagyítóval (dermatoscop) vizsgálja meg az anyajegyeket. Az anyajegeket javasolt legalább évente ellenőriztetni, indokolt esetben gyakrabban is!

A New Beauty Orvos Esztérikai Központban természetesen bőrgyógyászati magánrendelés is van. 

Ahol a melanóma szűrés mellett minden bőrtünettel járó betegséggel foglalkozunk, illetve a legmodernebb CO2 lézer segítségével bőrnóvedékek eltávolítását is vállajuk.

A bőrgyógyászati magánrendelére rövid határidővel tud időpontot foglalni!

 

 

BEJELENTKEZÉS