Bőrgyógyászat

Unnamed%201Dr. Virágh Zsófia, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos 

Bőrgyógyászati magánrendelés, melanómaszűrés

2008-ban szereztem diplomámat a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

2013-ban bőrgyógyász szakvizsgát tettem, kiváló minősítéssel.

Rezidens és szakorvosi képzésem alatt több évet dolgoztam a budapesti Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Bőrgyógyászati és Lymphoedema Rehabilitációs Osztályán.

Gyeremekbőrgyógyászati ismeretekre a Heim Pál Gyermekkórház Bőrgyógyászati Osztályán tettem szert. Külföldi tapasztalataimat a berlini Charité Bőrklinikáján és az innsbrucki plasztikai sebészeten szereztem.

A bőrgyógyász tanulmányi éveim során részt vettem az Intézetek betegellátó munkájában, tapasztalatot szerezve a bőrgyógyászat különböző területein. Főként a bőrdaganatokkal, szexuális úton terjedő betegségekkel és fertőző bőrbetegségekkel foglalkoztam. Számos alkalommal vettem részt, mint szűrő orvos országos melanoma napokon, dolgoztam anyajegyszűrő állomásokon. Véleményem szerint a bőr rosszindulatú daganatos betegségeinek növekvő száma kihangsúlyozza a szűrővizsgálatok jelentőségét, a prevenciót és az egészségügyi felvilágosítást.

Előadóként és hallgatóként rendszeresen veszek részt továbbképző kongresszusokon, számos publikációm jelent meg.

Szakmai tagja vagyok a Magyar Dermatológiai Társulatnak (MDT), Magyar Sebkezelő Társaságnak (MSKT) és a Magyar STD Társaságnak.

Fő érdeklődési területeim:

  • Onkodermatológia: bőr különféle festékes anyajegyeinek, valamint jó- és rosszindulatú daganatainak diagnosztizálása (melanómaszűrés) 

  • Bőrgyógyászati kozmetológiai beavatkozások, jóindulatú növedékek, hámszemölcsök eltávolítása

  • Keringési betegségek: Krónikus nyiroködéma és krónikus vénás elégtelenség bőrgyógyászati szövődményei, lábszárfekélyek

  • Diabeteszes láb

Feladatom a New Beauty Orvosi Esztétika rendelőjében a bőrgyógyászati magánrendelés, melanóma szűrés és kozmetológia.