Akciós ajánlatok - Kategóriák

Anti-Aging és Orvos-Esztétikai Blog

Hasznos információk, hírek és tanácsok a szépségápolás és az orvosi esztétika területéről

Szépségmegőrzés nyáron

rCsupán pár hét és végre itt a nyár! A munka mellett több idő jut egy kis lazításra és kikapcsolódásra. A bikiniszezonban a csinos alak mellett az is fontos, hogy arcunk hogyan néz ki. Nem mindegy, hogy milyennek látnak minket a partikon, vagy éppen a nyaraláskor készült fotókon. Az orvos-esztétikai kezelések széles tárháza áll rendelkezésünkre nyáron is fiatalosabb, szebb megjelenés érdekében, persze az erősebb nap- és UV sugárzás miatt némi korlátozással. Ennek megfelelően - bár kellő elővigyázatosság mellett ugyan elvégezhetőek - nem javasoltak azok a beavatkozások, amelyek hatására a bőrünk érzékenyebbé válik. Ilyenek a lézeres és IPL kezelések, kémiai hámlasztások, Drakula terápia, amelyek után nyáron az erősebb UV sugárzás miatt lassabb lehet a gyógyulás és gyakrabban alakulhatnak ki nemkívánatos pigmentfoltok. Részben emiatt is különösen fontos a megfelelő napfény elleni védelem magas faktorszámú krémek, naptejek segítségével. Ezeket antioxidánsok szedésével kiegészítve sokat tehetünk a ráncok kialakulásának megelőzésében, és bőrünk fiatalosan tartásában, mivel azok képesek a bőrben keletkező, a bőr feszességét adó kollagén rostjait károsító szabad gyököket semlegesíteni.

 

 

Természetesen nyáron is alkalmazhatók azok a bőrfeszesítő eljárások, amelyek a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki hatásukat. Ilyen a HIFU (High Intensity Focused Ultrasonic) intenzíven fókuszált ultrahang, amely hatása a bőr felületes rétegein áthatolva – de azok működését nem befolyásolva - az irharétegben érvényesül. A hő hatására a szövetekben egy azonnali összehúzódás történik, ami már a kezelés után látványos eredményt nyújt. A HIFU ultrahangos kezelés hatására később az újonnan termelődött kollagén miatt feszesebb, simább felszínű lesz a bőr; a ráncok mélysége csökken, a tág pórusok összeszűkülnek, a szemöldök vonala megemelkedik. A kezelést követően rögtön vissza lehet térni a normál hétköznapi tevékenységünkhöz, smink azonnal használható.

 

Nyáron hajlamosabbak vagyunk az erős fény miatt hunyorogni, ami kétségtelenül fokozza a szem környéki és a homlokon megjelenő ráncok előfordulását. Ezeket a leghatékonyabban a botulinum A toxin, vagy közismertebb nevén botox alkalmazásával lehet eltüntetni. Kezelés után azonban a maximális hatás teljes beálltáig, ami 7-10 nap, mindenképpen érdemes arra odafigyelni, hogy a beinjekciózott terület ne melegedjen fel túlságosan, mivel az vérbőséget okozva kedvezőtlen hatással lehet a botox hatékonyságára. A botox azonban nem csak a ráncok eltüntetésében jó, hanem a fokozottan izzadékony területeken, mint a hónaljban is csökkenteni lehet vele az izzadást, a vele járó kellemetlen foltokat a ruhán, vagy a nemkívánatos szagokat. A botox hatása általában 3-4 hónapig tart.

 

https://lh5.googleusercontent.com/cLPQzsbfp50RTIJMFCuHJoQXkUaNJzGZ2zWwPylO9075fbJrto24G042tJeqc8nxxhiX6CiMqd3LwFEc-I1ebBjiDS4hPhwCipHo7dlkl5viYqi1RwigGuocxYKipLjSyeU9mQEc

 

Szintén közkedvelt és bármikor, így nyáron is elvégezhető kezelés a hyaluronsavval történő ráncfeltöltés, arcfiatalítás, vagy ajaknagyobbítás. A hyaluronsav a szervezetünkben is megtalálható természetes anyag, amely jelentős mennyiségű vizet képes megkötni. Segítségével pótolható az évek alatt elveszett volumen, kitölthetők vele a keletkezett üregek és barázdák, megemelhetők a megereszkedett szövetek, visszaadva ezzel az arc fiatalosabb megjelenését. A legkorszerűbb töltőanyagok hatására ez akár egy évig is megmaradhat.

 

https://lh4.googleusercontent.com/LLKCx1GQxhoEzSzdTsOQtcJy5sLOsaXZ9tThgXR1-Xxg38Qu_NkroE_RXnjKWUCq3EZLLHHxbp-bEKhTsBPoGKj6TuOnkx_WDrR0B3V_GwdjrmCEZjlBXeMirGClGl0ziKiP1LIF

A melanoma szűrése életet menthet
Nem sebészi facelift felszívódó szálakkal

Kapcsolódó hozzászólások