fbpx

Mi a facelift?

Szerző: | 2017. 11. 19.

Az idő telik és maradandó nyomot hagy arcunkon. Az első két jel, amelyet észreveszünk, amikor a tükörbe nézünk, egyrészt a bőr feszességének csökkenése, amely az arc kontúrjának megereszkedéséhez vezet, másfelől pedig a ráncok és gyűrődések megjelenése. Ez a jelenség, amely a negyven év felett egyre csak rosszabbodik, a kollagén mennyiségének csökkenésével van összefüggésben. Ez a fehérje, amely a szervezetben szinte mindenhol, de elsősorban a bőrben található meg, biztosítja a szövetek összetartását, feszességét és rugalmasságát. A kor előrehaladtával ennek mennyisége csökken, így a bőr veszít feszességéből és a gravitáció hatására megereszkedik. Ezen kívül az arc zsírtartalma is csökken, a kialakult volumenhiány miatt pedig mélyedések jelennek meg rajta.
Ennek kezelésére számos megoldás létezik, amelynek célja az arc megereszkedésének megszüntetése annak “visszaemelésével”, amelyet faceliftnek neveznek. A „szépség háromszögének” helyreállítása a legtöbb esetben sebészi beavatkozás nélkül is megoldható, de nagy mértékű megereszkedés esetén lehet, hogy csak az arcfelvarrás segíthet.

Az elveszett volumen pótlása

A zsírszövet csökkenéséből adódó volumenhiány pótlásával és egyúttal megemelésével visszaállítható az arc fiatalosabb, harmonikusabb megjelenése.

Manapság az egyik leggyakrabban használt eljárás a hialuronsavas töltőanyaggal történő arcfiatalítás. A hialuronsav olyan 100% -ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr egyik alapvető alkotóeleme. Injekciós tűvel az arcba fecskendezve vizet köt meg, így megduzzadva képes kitölteni a volumenhiányos területeket, megemelni a megereszkedett arcot, feltölteni a ráncokat. Ezen kívül a bőrben a vízmegkötő képességéből adódóan biztosítja annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát is.

A saját zsírral történő arcfiatalítás során, amikor a páciens saját, őssejtekben* gazdag zsírját juttatják vissza a bőr alá. Egy olyan minimál invazív nem sebészeti orvos-esztétikai eljárás, amely során a test saját zsírsejtjeit fecskendezik vissza azokra a területekre, ahol volumenhiány jelentkezik az évek során (pl. orca, szemüreg, kézfej, fenék, mell), ráncos (pl. orr-száj közötti mély ránc, arc egyéb területei, mellkas) területeire.

Facelift felszívódó szálakkal

Az egyik ilyen módszer az úgynevezett Silhouette Soft technológia, ami egy speciális, felszívódó fonal, amelyen két irányban elhelyezkedő, felszívódó, kúp alakú testecskék vannak. Ezzel egyszerre állítható helyre a megereszkedés, pótolható az elveszett volumen és stimulálható a kollagén termelődése.

A kezelés eredményesen alkalmazható az arc és a nyak minden területén, utána nem maradnak látható hegek, hatására a megjelenés frissebb és fiatalosabb lesz. A gyógyulási idő minimális, a páciensek gyorsan visszatérhetnek a hétköznapi életbe.

A másik módszer az úgynevezett Fine Thread Contouring, azaz bioszálas kontúrozás. A kezelés során a bőr meghatározott rétegébe hajszálvékony bőrbarát, steril szálakat szúrunk, melyek idővel felszívódnak. Az esztétikai sebészet 2002 óta alkalmazza a Thread Lift technikát, mint a laza szövet kevésbé invazív feszesítő technikáját.

Az új, FTC terápia mára kidolgozott és nem sebészeti beavatkozásként vált ismertté. A bőr fiatalítása mellett a szöveteket is megemeli. Ehhez vékony és rövid, biológiailag felszívódó szálakat alkalmaz, minimális komplikációval mind arcon, nyakon és testen. A szúrások és a szálak helyén regenerációs folyamat indul be, amely stimulálja a kollagén termelődését, felgyorsítja a helyi mikrokeringést, aktiválja a helyreállító folyamatokat. Az eljárás egyszerű, kevés fájdalommal jár, nagyon rövid gyógyulási időt követően akár 2 évig is tart a hatása.

Facelift fókuszált ultrahanggal

A HIFU (High Intensity Focused Ultrasound = intenzíven fókuszált ultrahang) kezelést még csak pár éve alkalmazzák az orvosi esztétikában, népszerűsége világszerte rohamosan nő. A non-invazív technológiák közt eddig ez a leghatékonyabb a bőr feszesítésére, a ráncok csökkentésére, a toka, a nyak, és a fenék emelésére és a testi zsírpárnák csökkentésére. A páciensek megfiatalodott, feszesebb és simább bőrről számolnak be a kezelést követően. A nagy energiájú ultrahang hatása az epidermis és dermisz rétegen áthatolva – de azok működését nem befolyásolva – az irharétegben érvényesül. A hő hatására a szövetekben egy azonnali kontrakció történik, ami már a kezelés után látványos eredményt nyújt. A HIFU ultrahangos kezelési kúra feszesebb, simább felszínű bőrt eredményez; a ráncok mélysége csökken, a tág pórusok összeszűkülnek, a szemöldök vonala megemelkedik. A kezelést követően rögtön vissza lehet térni a normál hétköznapi tevékenységünkhöz, smink azonnal használható.


    Kapcsolódó bejegyzések

    Rosacea tények

    Rosacea tények

    A rosacea a felnőttek körében világszerte gyakran előforduló, jóindulatú, pattanásszerű, krónikus gyulladásos bőrbetegség. A rosacea az életminőséget eltérő módon befolyásolja attól függően, hogy mennyire aktív az állapot és milyen súlyosak a tünetek, illetve a beteg mennyire képes azokat tolerálni.

    Mi a Melanoma Malignum?

    Mi a Melanoma Malignum?

    A melanoma, a bőrrák legsúlyosabb típusa, a melanint – a bőr színét adó pigmentet – termelő sejtekből (melanocitákból) alakul ki. Melanoma kialakulhat a szemben is, és ritkán a testen belül is, mint például az orrban vagy a torokban.

    ZO® Skin csomagok ajándékkal – lejárt

    ZO® Skin csomagok ajándékkal – lejárt

    A ZO® Skin Health célja, hogy helyreállítsa a bőr természetes funkcióit, hogy megalkossa és fenntartsa az egészséges, életteli, szép bőrt, legyen szó az arcról vagy a test más területeiről.

    Szemkörnyék kezelés

    Szemkörnyék kezelés

    Az arcszobrászat technikájának lényege, hogy a teljes arcra fókuszál és nem a részletekre. Nem egy-egy ráncra, hanem az egész arc fiatalos volumenének visszaállítására koncentrál. A kor előrehaladtával arcunk veszít tónusából, bőrünk petyhüdtebbnek tűnik, vonásaink fiatalos formája, feszessége elvés…