Akciós ajánlatok - Kategóriák

Anti-Aging és Orvos-Esztétikai Blog

Hasznos információk, hírek és tanácsok a szépségápolás és az orvosi esztétika területéről

Kollagén indukciós bőrfiatalítás

dermaroller

Életünk során számos káros hatás éri szervezetünket, amelyek bőrünkön is mély nyomot hagynak. Ilyenek például a nap káros UV sugarai, a környezetszennyezés, a dohányzás, alkoholfogyasztás, de még a finomított szénhidrátok sem kímélnek minket. Ezek az oxidatív stressz révén szabad gyököket hoznak létre, amelyek károsítják a sejteket és a kötőszövetes állományt. Emellett pedig az évek alatt csökkennek a regeneratív folyamatok is, amelyek együttes hatására kevesebb lesz a bőrben a kollagén és az elasztin, elveszítve annak feszességét és rugalmasságát, amelyek a bőrön megjelenő ráncok számában és mélységében mérhetők.

Számos eljárás létezik, melyek közül talán az egyik leghasznosabb a kollagén termelését fokozó kollagén-indukciós terápia a bőr feszességének növelése érdekében.

https://lh6.googleusercontent.com/pINXkbpyf1_F94EfouQlO9SB85mA3jJNCc3UQfB5UUx3vC3AlHRBMOumbls5qOxuawvvkkA2k2pR2GyQgF3aGp2qc9vzV-jasGJ6PaMvC2f5mXRPvpjDsr2yDwCm6N2wwnQK14SV

 

A kezeléshez egy kis, hengerszerű eszközt, dermarollert vagy más néven mezorollert használnak, amelyen sok apró tű helyezkedik el. A bőrt többször egyenletesen végighengerezve vele számtalan apró seb keletkezik, amely a normál sebgyógyuláshoz hasonló folyamatokat indít be. A regeneráció során aktiválódnak azok a sejtek, amelyek így fokozottabban termelnek kollagént és elasztint, amelyek hatása a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz.

Mivel a beavatkozás kisebb fájdalommal és vérzéssel jár, ezért a kezelés előtt a bőrt fertőtlenítik és helyi érzéstelenítő krémmel kenik le. A kezeléskor a bőr kipirosodik és helyenként sok apró pontban vérezhet. A vérzés csak rövid ideig tart, viszont a bőr pár napig piros és érzékeny marad. Ennek ellenére a mindössze félórás beavatkozás veszélytelennek mondható.

Kezelés után nagyon fontos a napfény és fertőzés elleni fokozott védelem. A kellemetlenségek pár nap alatt eltűnnek, a bőr felfrissül, a felületes ráncok száma pedig szemmel láthatóan csökken.

Hogyan maradjunk fiatalok?
Mezobotox

Kapcsolódó hozzászólások