Akciós ajánlatok - Kategóriák

Anti-Aging és Orvos-Esztétikai Blog

Hasznos információk, hírek és tanácsok a szépségápolás és az orvosi esztétika területéről

Izzadásgátlás botulinum A toxinnal

sweating-botox-1

 

https://lh3.googleusercontent.com/X3NVA3mhYNzwIhoLprBIk6cC43RIZ1e3D9TpHmQXCZmcJuFexxX-dhrdTEu9HR4AnJosfldyBXVl2YrRlgoMCEGGow5LztedzTaLUAGehylzCgxdACAM8Hn7ZstGMP3fXDY8St5j

Végre itt a nyár, egyre melegebb van, és bizony hónaljunkon egyre gyakrabban nedvesedik át a ruházat. Nemcsak a látvány tud kellemetlen lenni, hanem sajnos a vele együtt járó szagok is.

Persze a rendelkezése álló kozmetikumok, dezodoránsok, parfümök széles skálája áll ma már rendelkezésre, amellyel csökkenthetjük az izzadás okozta kényelmetlenségeket, azonban súlyos esetben ezek sem tudnak segíteni.

Akik viszont igazán tartós megoldást szeretnének, azoknak az orvosi esztétikában széles körben alkalmazott ránctalanító, a botulinum A toxin (Botox, Dysport, Vistabel stb.) tud megoldást nyújtani.   

 

A botulinum A neurotoxin egy tisztított fehérje, amely azáltal csökkenti az izzadást a kezelési területen, hogy átmenetileg blokkolja a kémiai jelátvitelt az izzadságmirigyek idegvégződésein, így azok nem választanak ki verejtéket. A botox kezelés után általában 6-8 hónapig tart ez a hatás. Átlagosan 6 havonta érdemes a kezelést megismételni, ha tartós hatást szeretnénk elérni.

Persze nem csak a hónaljakon lehet vele jelentős izzadáscsökkentést, hanem minden, erőteljes izzadásra hajlamos testrészen, így a homlokon, mellkason, lágyékon, derékon, tenyereken és talpakon is. Mivel ez utóbbi területek nagyon érzékenyek, ezért ott felületes érzéstelenítéssel és fagyasztással csökkentjük az injekció okozta fájdalmakat. Mindössze néhány injekció szükséges ezen területen az izzadság csökkentéséhez. A homlokon a ránctalanítás és izzadásgátlás egy ülésben történik.

 

https://lh6.googleusercontent.com/6V_bk6ojw9KNmYjBkVw1iVV4ck20juy1gIY3U9azaAh5YrYzRjt4l4qmRuirP9WOBifGhLOsqK4rIZz3I3i-yBetT5dyWMPnY9cPblZlT0tAobPif-Yd5sYJaw6mpsu8ktlLDAGk

 

A kezelés hossza a kezelt terület nagyságától függ. Átlagosan 10-20 percig tart egy terület injekciózása. Az izzadásgátlás a kezelés után pár nappal kezdődik és maximumát egy hét után éri el.

 

Mellékhatások ritkán fordulnak elő. Ezek általában kisebb bevérzések, vagy duzzanat az injekció beadása helyén. Ritkán átmenetileg csökkenhet az izomerő a kezelt tenyér környékén. Egyéb megfigyelt mellékhatások a szájszárazság, fáradtság, fejfájás, nyaki fájdalom, és szemszárazság.

 

Várandós kismamák, szoptató anyukák, ismert idegrendszeri betegségben szenvedők (pl. i.e. Myasthenia Gravis vagy Eaton Lambert Szindróma), a botulinum toxin készítményre, különösen az abban lévő fehérjére való érzékenység esetén a kezelés nem alkalmazható.

Érzékien telt ajkak
A melanoma szűrése életet menthet