Akciós ajánlatok - Kategóriák

Anti-Aging és Orvos-Esztétikai Blog

Hasznos információk, hírek és tanácsok a szépségápolás és az orvosi esztétika területéről

Az arc öregedési folyamata és jelei

Az arc öregedési folyamata és jelei

 

Senki nem szeretne öregedni, de az öregedés, sajnos, természetes folyamat.

Lássuk, miért is változik az arcunk szépsége a kor előrehaladtával!

Az arc három vízszintes részre osztható: felső harmad, középső harmad és alsó harmad.

 

arányok.png

 

Fiataloknál ezek aránya tökéletesen megegyezik, azonban az öregedési folyamat során ez megváltozik. A felső harmad a csontos és porcos szövetek megnagyobbodása és a lágyrészek megereszkedése miatt megnyúlik. Az arc középső részének aránya ugyancsak ezen okok miatt csökken. Az alsó rész magassága pedig az arc- és az állcsontok szerkezetének veszteségéből, valamint a bőr alatti kötőszövet elvékonyodásából, a középső harmad megereszkedéséből adódóan kisebb lesz.

 

Az arc öregedési folyamata több szöveti rétegre (bőr, kötőszövet, zsír, izom és csont) kiterjedő struktúrális változásokkal kezdődik. A szöveti rétegek öregedése egymástól függetlenül is hozzájárul az arc általános megjelenéséhez.

 

https://lh5.googleusercontent.com/TkZIPh7K-JTx5yO8DVpjQnibK93cDt1o-nmzIz-HuJo0FhR27PZoYdiXqtmWj3AlbU7Cv3cwgfeyWS42l1NmI4JDmW66D5mfYXnzCD4F77KYBnxmogVRKxZ0BFVHqnFlJanJavtz

A bőr felületes és szubkután rétegei 20 éves kortól a kollagén és elasztikus rostok megfogyatkozása miatt fokozatosan elvékonyodnak, a bőr rugalmassága csökken. Az elasztin és a hialuronsav mennyiségének csökkenése miatt ezen kívül a bőr szárazabb lesz. Külső károsító tényezők, mint a nap sugárzása, dohányzás, cukorfogyasztás, hormonális változások, a bőr szárazsága, valamint az izom működés hatására fokozatosan jelennek meg a felületes, majd egyre mélyebb ráncok.

 

A zsírszövet mennyisége és eloszlása meghatározó az arc fiatalos megjelenése szempontjából. A zsír eloszlásának megváltozása, mennyiségének csökkenése, atrófiája jelentősen hozzájárul az öreg és nem harmónikus megjelenéshez.  

A mély, szem alatti zsírszövet öregedése már 20-25 éves korban elkezdődik. Ezt követi 30-40 éves korban az arc középső részének és az orcák mély zsírszövetének megfogyatkozása, 30-35 éves korban a járomív és az állszöglet felületes, 40-50 éves korban az arc orr- és szájközeli, 45-55 évesen pedig a homlok és járomcsont zsírszövetének atrófiája.

Emellett a szövetek feszességének és rugalmasságának csökkenéséből adódóan a gravitáció hatására a szövetek megereszkednek.

 

https://lh6.googleusercontent.com/4F7iRxmUaNof-jPvjNkJ58AyrbGp5XxzePNFFO2vdqxMgQb6lipfSilnuIbRGYUfer4ue9wvBE4PZSLo0S8JYhVQ8sMUiUPgPv5wDmm2bxiXTY4k28E9FhoN5MKFocuUqfjOJJhK

 

A csontok szerkezete a öregedési során jelentősen megváltozik, volumenük, sűrűségük és szilárdságuk a hormonális változásra bekövetkező felszívódási folyamatok miatt jelentősen csökken. Ez a legkifejezettebben az állcsonton vehető észre, amelynek atrófiája a lágyrészekben bekövetkező volumenvesztéssel, rugalmasságcsökkenéssel és megereszkedéssel még inkább hozzájárul az állvonal egyenetlenségéhez.

https://lh4.googleusercontent.com/BECYshg8akK4fFTmwGXuLj-VfOy7M9HHKiWZ2VasXzqLj-XW3DCSV4NDfjmPNf4xgHMoKBi0UZVqI8o-r60SM0Zx600jzEGK2rMY-mZsEEgQFqwU4i4ftHTX_SXqmIoTdNv_60j-

 

Az orvos-esztétikai kezelések elsődleges célja az arc szimmetriájának helyreállítása a kontúrok elsimítása, az elveszett volumen pótlása, bőr feszességének és rugalmasságának növelése, a megereszkedett szövetek megemelése által. Az egyes anatómiai régiók közötti átmenetnek finomnak és harmonikusnak kell lennie.

A táplálkozás hatása a bőr egészségére
Így kezelhető a női inkontinencia