Ajaknagyobbítás

Az ajkakra mindig úgy tekintettek, mint az arc legérzékibb és legkifejezőbb része. Kozmetikai ajaknagyobbítást az 1990-es évek előtt csak ritkán végeztek, napjainkra azonban az egyik leginkább igényelt orvos-esztétikai beavatkozássá vált világszerte.

Lip Augmentation

Mi az ajaknagyobbítás?

Az ajaknagyobbítás célja az ajkak formájának megváltoztatása, teltségének növelése a szebb esztétikai megjelenés érdekében. A felső és alsó ajkak egyaránt kezelhetők ilyen formán. A felső ajkak esetén az emelési, illetve a lifting eljárások a hosszú felső ajak rövidítésére szolgálnak.

Ki a megfelelő alany az eljárásra?

Azok az emberek, akiknek az ajka mindig keskeny volt, vagy az évek alatt keskenyebbé vált, és szeretnék az ajkak teltségét növelni, helyreállítani, hogy az fiatalosabb, esztétikusabb, az általuk elvárt megjelenést biztosítsa számukra. Az ajaknagyobbítás alkalmazható az aszimmetrikus ajkak korrekciójára is.

Melyek az ajaknagyobbítás leggyakoribb előnyei?

Ha Ön elégedetlen az ajkainak formájával, ezek az ajaknagyobbító eljárások segítenek az ajkainak megjelenését javítani, ezáltal az elveszett önbizalmat is visszaadni.

Mi történik az előzetes konzultáció alkalmával?

A konzultáció a rendelőnkben történik, amely során felvesszük az anamnézist és megvizsgáljuk a pácienst. Fontos elmondania, ha korábban bármilyen orvosi beavatkozás történt az arcán beleértve az ajkait is, volt-e a közelmúltban, vagy van-e rajta jelenleg bármilyen seb, fertőzés vagy herpesz, vagy töltötték-e már szilikonnal, kollagénnel vagy hialuronsavval. Megkérjük, hogy a tükörben mutassa meg, hogy pontosan mit szeretne változtatni, és milyen eredményt vár el a beavatkozástól. Mindenben nagyon őszintének kell lennie, hiszen csak így tudjuk meghatározni, hogy az elvárások mennyire realisztikusak, mekkora eséllyel érhetők el. Megbeszéljük az egyéb lehetséges kezelési lehetőségeket, az előnyöket és kockázatokat is. Ezek alapján megbeszéljük a kezelés árát. A beavatkozás előtt és után fényképet készítünk a dokumentáció végett.

Hogyan történik az ajaknagyobbítás?

 Számos ajaknagyobbító technika létezik és mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Az ajaknagyobbítás hialuronsavval vagy saját zsírral biztonságosan elvégezhető az orvos-esztétikai rendelőben. Az injekciózás helyi vagy felületi érzéstelenítésben történik. A beavatkozás során nincs erős fájdalom, csupán kissé kellemetlen szúró és feszítő érzés. A kezelés általában 30-45 percig tart a beavatkozás típusától függően. Helyi érzéstelenítéssel végzett problémamentes kezelés után nyugodtan vezethet személygépkocsit.

Ajaknagyobbítás töltőanyaggal

A hialuronsav a szervezetben is megtalálható természetes anyag. Nagy koncentrációban van jelen a lágy kötőszövetben és a  szemet körülvevő folyadékban. Ugyancsak jelen van a porcban és az ízületi folyadékban, valamint a bőrben is. Kivonva és átalakítva a legnépszerűbb töltőanyaggá vált a világon. Ez a gél-szerű anyag a szervezetbe injekciózva úgy viselkedik, mint egy párna, amely támasztékot biztosít az arc struktúráinak és szöveteinek, amelyek az évek alatt az öregedési folyamatok során veszítettek volumenükből.  Ezenkívül hidratálja a bőrt, hogy az megőrizze frissességét és rugalmasságát. Az elmúlt pár évtizedben számos szintetikus változatát fejlesztették ki és használják betegségek kezelésére is a reumatológiában, szemészetben és sebgyógyulásban. Jelenleg a legnépszerűbb alkalmazásuk a ránctalanítás, arctöltés és ajaknagyobbítás. 

 

 

A kalcium hidroxiapatittal kombinált hialuronsavnak hosszútávú hatása van. A kalcium-hidroxiapatitból, ami megtalálható a csontban és fogakban is, gömb alakú részecskéket hoznak létre, hogy azok a lágyszövetbe injektálhatók legyenek. Ezek a gömböcskék fokozatosan feloldódnak, helyükön pedig kollagén képződik, amely pótolja a volumenhiányt.

 Az injekciózás előtt az ajkakat érzéstelenítő krémmel kenjük be, vagy helyi érzéstelenítést használunk a száj elzsibbasztásához. Ezt követően hialuronsavat injekciózunk a felső és alsó ajkakba nagyon vékony tűvel. Kialakítjuk az ajkak kontúrját és növeljük teltségüket, fiatalosabb megjelenést biztosítva ezzel.

Ajaknagyobbítás saját zsírral

 Az injekciózás előtt az ajkakat érzéstelenítő krémmel kenjük be, vagy helyi érzéstelenítést használunk a száj elzsibbasztásához. Az injekciózáshoz használt zsírt általában a has vagy a csípő tájékáról nyerjük. A donorterületet elérzéstelenítjük, majd a zsírt egy speciális kanüllel vesszük ki egy fecskendőbe. A zárt rendszeren keresztül kíméletesen megtisztítva egy másik, vékony kanüllel injektáljuk vissza az előzetesen elérzéstelenített ajkakba. A zsírt az arc egyéb területeinek töltéséhez is használjuk a volumen pótlására.

Mit várható a beavatkozás után?

 Az ajkakon végzett bármilyen beavatkozás során kialakulhat átmenetileg duzzanat és bevérzés. Óránként 10 percig tartó jeges borogatással pár nap alatt megszüntethetők ezek a kellemetlen panaszok. Esetenként fájdalomcsillapító gyógyszer, antibiotikum vagy antivirális szer szedése is szükségessé válhat. Pár napig tanácsos a rágózást mellőzni, mivel az fokozhatja a duzzanat mértékét. Négy-öt nappal már a megszokott rend szerint végezheti aktivitásait. Enyhe duzzanat egy-két hétig is eltarthat.

ajaknagyobbítás előtte utána

 


KAPCSOLAT

 

PEST

1137 BUDAPEST XIII. kerület, Radnóti utca 9

I. emelet 4. 14-es kapucsengő

Bejelentkezés: +36 30 447 7826

                          +36 70 676 4450

Kozmetika: +36 70 391 7823

BUDA

1117 BUDAPEST XI. kerület, Fehérvári út 82.

Budai Magánorvosi Centrum

Bejelentkezés: +36 30 447 7826

                          +36 70 433 8214

Kozmetika: +36 30 491 3854


BEJELENTKEZÉS